Dubljević: A pričali ste da sam lud...

Autor:

Crnogorski centar prisjetio se obećanja na početku sezone nakon kog je doživeo podsmjehe. Nakon što je Valensija "nokautirala" Real Madrid u finalu ACB lige - niko se više ne smije.

0
A- A A+
Bojan Dubljević Valensija Foto: MN Press


Barselona, Baskonija i Real Madrid.

Ekipa Valensije je na putu do istorijske prve titule u tridesetogodišnjem postojanju ovog kluba stigla preko tri Evroligaša, i to ona sa "A" licencom. Briljirali su košarkaši Pedra Martineza koji su ove sezone već izgubili finale Evrokupa i Kupa Kralja, ovo drugo baš protiv Reala, ali su "kraljevskom klubu" održali lekciju u finalu ACB lige i slavili 3:1 u seriji.

Za MVP-a finala proglašen je naš Bojan Dubljević, koji je fenomenalan bio u prva tri meča, dok je u ovom poslednjem postigao samo jedan poen, uz 9 skokova i 3 asistencije.

U razgovoru sa novinarima prisjetio se jedne rečenice koju je rekao pred start sezone.

"Kazao sam da ćemo osvojiti domaće prvenstvo, a vi ste govorili da sam lud. Neka i jesam lud, ali je titula naša", kazao je oduševljeni centar koji će naredne sezone sa Valensijom igrati Evroligu, ukoliko ne napravi neki transfer.

"Bila je ovo sjajna sezone, imala je svoje dobre i loše momente, ali smo bili zajedno na okupu poput velike porodice i zbog toga smo uspjeli".

Trener narandžastih" takođe je istakao zajedništvo kao najvažniji faktor.

"Vrlo je moguće da smo osvojili Evrokup - ne bismo uspjeli da osvojimo prvenstvo. Taj poraz nas je ojačao, oporavili smo se od njega kao grupa", istakao je 55-godišnji Pedro Martinez kome je to prvi važniji trofej u karijeri.

U Madridu se već priča o smjeni Pabla Lasa, a podršku mu je pružio najbolji igrač Serhio Ljulj koji je istakao da "kraljevski klub" mora da nastavi saradnju sa ovim trenerom.

Sve vijesti