Ovo će vam pomoći da oživite ljubav u vezi

Autor:

Normalno je da u dugoj vezi posle izvesnog vremena dođe do "zahlađenja" odnosa. Nije da se više ne volite, samo ne osećate sve vreme onu bliskost koju ste imali. Evo kako da se ponovo probudite tu bliskost.

0
A- A A+

Profesorka psihologije dr Džesika Boreli, kaže da postoji jednostavna tehnika koja će vam pomoći da uvek budete zaljubljeni u svog partnera.

Ova tehnika podrazumeva da se, kada bliskost počne da izostaje u vezi, prisetite prethodnih trenutaka kada ste osetili povezanost sa partnerom.

Dr Boreli kaže da treba da se fokusirate na jedan određeni trenutak kada ste cenili bliskost sa partnerom.

"Na primer, setite se veoma stresnog dana kada ste shvatili da je partner tu za vas i u teškim trenucima, što znači da na njega ili nju uvek možete da računate", kaže psiholog.

Ekspert kaže da će vas prisećanje i fokusiranje na pozitivne elemente veze, podsetiti na osećaj sigurnosti i na sve lepe stvari koje vaš partner radi za vas.

Ona naglašava da je ova tehnika naročito korisna za parove koji održavaju vezu na daljinu i koji više vremena zapravo razmišljaju o vezi, nego što provode vreme sa partnerom.

Njena studija u kojoj je učestvovalo 533 ljudi, pokazala je da je ova tehnika doprinela buđenju pozitivnih emocija među učesnicima.

Tagovi:
Sve vijesti