Koncert proslavljenog gitarskog dueta na Trgu

Autor:

U okviru manifestacije „Podgoričko ljeto 2017“ na Trgu nezavisnosti večeras od 21:00 biće održan koncert gitarskog dua Srđan Bulatović - Darko Nikčević.

Na repertoaru Bulatovića i Nikčevića naći će se autorske kompozicije sa kompakt diskova „Dodir Crne Gore“, „Singerija“, “Ritmico” kao i kompozicije sa najnovijeg albuma „Balkan, Mediteran, Orijent“ koji je objavljen u martu ove godine u izdanju PGP RTS-a.

Dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević su koncertni gitaristi i kompozitori.

Bulatović je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, potom magistrirao i doktorirao, takođe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vere Ogrizović. Nikčević je flamenko gitarista i magistar audio tehnologije, završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a magistrirao na ETF-u Beogradu, na odsjeku Audio i video tehnologije.

Duetska saradnja Bulatovića i Nikčevića traje već 26 godina tokom kojih se kontinuirano bave koncertnim izvođaštvom, snimanjem kompakt diskova, koncerata, radio i TV emisija, video spotova.

Pored klasične muzike, crnogorski gitarski dvojac u svom repertoaru ima I bavi se pročavanjem uticaja modernih muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan ili jedan od vodećih instrumenata (flamenko, jazz, rock, figerpicking).

Nikčevići Bulatović inspiraciju traže prvenstveno u tradicionalnoj muzici i folklornim temama Crne Gore, ali se u njihovim djelima osjeća i ljepota Mediterana, misticizam Orijenta i nepravilni ritmovi Balkana.

Gitaristi trenutno nakon uspješnih nastupa u Njujorku (Carnegie Hall), Minhenu, Dubaiju promovišu svoj najnoviji kompakt disk autorske muzike „Balkan, Mediteran, Orijent“. 

Tagovi:
Sve vijesti