Crna Gora predstavljena na Beogradskom Manifestu

Autor:

Crnogorska ponuda za ovogodišnju sezonu predstavljena je na Beogradskom Manifestu koji se prethodnih dana održao na Kalemegdanu.

0
A- A A+
turizam Foto: MONDO/Dragana Božić

  Direktor Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić, kazala je da će svi oni koji nijesu do sada boravili u Crnoj Gori sigurno naći dovoljno zanimljivih ponuda koje će ih opredijeliti da svoj naredni odmor provedu u crnogorskim gradovima.

„Svi oni koji su do sada već boravili imaće prilike da upoznaju i nešto drugačiju Crnu Gori“, dodala je Radak Kukavičić.

Kako su saopštili iz NTO-a, na otvaranju Beogradskog Manifesta govorili su ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović i ministar trgovine, turizma i telekomunkacija Srbije, Rasim Ljajić, a nakon toga upriličen je sastanak na crnogorskom izložbenom prostoru.

„Tom prilikom istaknut je značaj nastavka zajedničke saradnje i razgovarano o daljim koracima promocije dvije zemlje“, dodaje se u saopštenju.

Kampanja Uvijek drugačija, kako je objašnjeno, privlači pažnju mnogobrojnih posjetilaca koji imaju priliku da se upoznaju sa novitetima u ponudi u ovoj sezoni, cijenama, manifestacijama i raznovrsnim aktivnostima koje ih očekuju širom Crne Gore.

Posebna pažnja posvećena je gastronomskim manifestacijama, a organzovana je i degustacija krapa i promocija Dana Krapa koji se održavaju u Podgorici.

„Posjetioci su imali priliku da degustiraju crnogorski sir i pršutu, ruštule, priganice, masline i proizvode kompanije Plantaže“, rekli su iz NTO-a.

Beogradski Manifest je ove godine, kako je ranije najavljeno, imao rekordan broj izlagača.

Nakon Beogradskog Manifesta ponuda će biti predstavljena u Novom Sadu u organizaciji Turističke organizacije (TO) Budva, Sremskim Karlovcima u organizaciji TO Tivat i Banja Luci u saradnji sa TO Podgorica.