I Stefan Milenković podržao KotorArt festival

Autor:

Čuveni srpski violinista podržao KotorArt Don Brankove dane muzike na kojima ovog ljeta treba da nastupi sa Markom Hatlakom, svestranim slovenačkim koncertnim harmonikašem.

0
A- A A+

  „KotorArt je jedan on duhovnih stubova ljetnjih sadržaja u Crnoj Gori i najiskrenije se nadam da će nastaviti još dugo godina sa svojom plemenitom misijom“, ocijenio je srpski violinista svjetske karijere, Stefan Milenković, čiji koncert se očekuje u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike.

Milenković bi trebalo da nastupi na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, 27. jula, na koncertu kojim se obilježava zatvaranje Kotorske koncertne sezone, u organizaciji KotorArt i muzičke škole „Vida Matjan“.

KotorArt je jedna od najboljih umjetničkih manifestacija na Balkanu, festival koji promoviše kreativnost, kulturu, ali i ljudski duh koji kroz inventivnost i nadahnuće obogaćuje i inspiriše druge ljude. Od početka ljudske istorije najveće civilizacije i kulture su dobro shvatale ovaj koncept i uvijek se brinule o događajima koji direktno utiču na kvalitet duhovnog života“, dodao je proslavljeni violinista.

Na koncertu u Kotoru maestro violine trebalo bi da nastupi sa Markom Hatlakom, svestranim slovenačkim koncertnim harmonikašem.

Njih dvojica združili su snage u energičnom sastavu Stefan Milenkovich & Marko Hatlak Tango Compas.

Ovaj projekt istražuje intenzivnu, mračnu ljepotu i strast tanga. Dvojica muzičara su se udružili sa pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Hermanom Gaiserom. Muzičari sastava dolaze iz različitih žanrova – od Milenkovi'evog svijeta klasične dubine, Hatlakovoga isprepletanja klasike s tango i etno muzikom, do Herman Gaiserovog poigravanja sa džezom i Črnčecovih čudesnih improvizacija, tako da nastaje zanimljiva simbioza muzike koja nudi oba vidika. 

Kao međunarodni festival od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, i jedan od najvećih i najposjećenijih u regionu, KotorArt se tradicionalno odvija pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, Ministarstva kulture i UNESCO-a, uz saradnju sa brojnim lokalnim i nacionalnim partnerima.

IX Međunarodni festival KotorArt planiran je za period od 29. juna do 14. avgusta sa preko 200 programa, koje će izvesti umjetnici iz više od 20 zemalja širom planete, podijeljeni u pet programskih segmenata: Kotorski festival pozorišta za djecu,KotorAPPS, Don Brankovi dani muzike, Pjaca od filozofa i Festival klapa Perast. Zajedničko otvaranje planirano je za 29. jun u Kotoru.

Tagovi:
Sve vijesti