Bjelopoljac izručen Crnoj Gori iz Holandije

Autor:

Bjelopoljac Dragan Šćepanović (45) izručen je danas iz Holandije u Crnu Goru, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, saopšteno je iz Uprave policije.

0
A- A A+

  Navodi se da su ekstradiciju iz Holandije u Crnu Goru realizovali službenici NCB Interpol Podgorica, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije.

„Šćepanović se potraživao po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, izrečene presudom Apelacionog suda zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi u presudi, od sredine 2010. do aprila 2011. godine djelovao kao pripadnik kriminalne organizacije koja se bavila prenošenjem veće količine kokaina iz Južne Amerike u Španiju, radi dalje prodaje u evropskim zemljama.

Taj lanac međunarodnog krijumčarenja kokaina presječen je sprovođenjem međunarodne policijske akcije „Tanker“.

Iz Uprave policije podsjećaju da su tu akciju tokom 2011. godine realizovali njeni službenici, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost Crne Gore i Agencijom Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv trgovine narkoticima – DEA.

„Službenici crnogorske policije su, nakon dobijenih operativnih saznanja o djelovanju međunarodne kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem kokaina, iz Južne Amerike do zemalja Evropske unije, a u kojoj učestvuju i crnogorski državljani, u saradnji sa Specijalnim tužiocem preduzeli aktivnosti na prikupljanju dokaza“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u Crnoj Gori uhapšena jedna osoba, dok je nacionalna policija Španije uhapsila šestoro ljudi i tom prilikom zaplijenila oko 70 kilograma kokaina.

Sve vijesti