Luštica Bej: Narednog ljeta veliko otvaranje FOTO

Autor:

Luštica Bej (Luštica Bay), jedinstveni grad na crnogorskom primorju koji već tri i po godine gradi kompanija Luštica Divelopment na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta, biće otvoren narednog ljeta.

Novi grad na Jadranu zajednički je poduhvat Vlade Crne Gore i švajcarske kompanije Oraskom Divelopment Holding, predstavljen je danas u Beogradu.

„Završavamo prvu fazu gradnje i tokom sljedeće godine nas očekuje veliko otvaranje Luštica Bej marine i naselja i prvog hotela. Značajno je da ćemo sljedeće godine početi izgradnju kjučnog dijela kompleksa - Luštica Bay Central, odnosno gradskog jezgra koji će ponuditi najveću koncentraciju komercijalnih i administrativnih sadržaja. Ovo je cjenovno veoma konkurentan dio kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gdje cijenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu će cjenovna politika parirati regionalnom nivou cijena nekretnina, sa stanovima u ponudi počev od 120.000 eura. Samim tim, očekujemo povećano interesovanje klijenata iz regiona za život u Luštica Beju. Trenutno imamo klijente iz 32 države, a veliki procenat dolazi iz Srbije“, saopštila je Dragana Bećirović, PR savjetnik Luštica Bej.


Evo kako će izgledati centar naselja Luštica Bay!

Rezidencijalni kompleks nalik odmaralištu koje nudi mogućnost povremenog boravka i života za stalno, prvih 70 vlasnika nekretnina dobio je 2015 godine, a ove godine se useljava novih 88 vlasnika sa porodicama.

U kompleksu koji će, kada bude završen, ponuditi dvije marine, golf teren sa 18 rupa, više od hiljadu stanova, 500 kuća i vila, sljedeće godine će biti otvoren prvi od planiranih sedam hotela – Čedi Luštica Bej, čija gradnja je počela u aprilu. U Luštica Beju je već izgrađeno Marina naselje sa 26 zgrada sa ukupno 160 stambenih jedinica, marina sa kapacitetom 176 vezova, a grade se prve vile i gradske kuće.

U Luštici Bej će oko deset odsto od ukupnih 690 hektara površine podleći razvoju, a preostalih 90 odsto će ostati netaknuta priroda. Inspiracija za arhitekturu grada pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja. Luštica Bej će svojim stanovnicima moći da ponudi najbolje uslove za život i uživanje u različitim sportskim aktivnostima, a da pritom sve prirodne karakteristike ovog poluostrva ostanu autentične.

„Želja nam je da za stanovnike Luštice Bej, grada koji će disati 365 dana u godini, kreiramo okruženje za zdrav aktivan život naših stanovnika koji žele da pronađu dom daleko od gužve, da uživaju u kristalno čistom moru, partiji golfa uz pogled na more i planine sa svakim zamahom, pješačenju ili jednostavno uživaju u slobodnom vremenu sa porodicom. Ako čeznete za Toskanom ili francuskim jugom, ali vam je preskupo, onda je Luštica Bej Central pravo mjesto za deluks život u prirodi“ , dodala je Bećirović.

Luštica Bej se gradi na poluostrvu Luštica koje je poznato kao jedna od najljepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. Na Luštici se nalaze ljetovališta Rose, Krašići, Pristan, a ova mjesta uživaju ogromno poštovanje turista iz Srbije upravo zbog netaknute prirode, što će ostati najvažniji dio Luštica Beja.  Vrijednost projekta je procijenjena na 1,1 milijardu eura što ga čini najvećom investicijom u ovom dijelu Evrope.