Uvijek seksi i previše gruba za Švarcenegera!

Autor:

Dame i gospodo – jedinstvena Grejs Džons

0
A- A A+

Pevačica, glumica, umjetnica, manekenka i modna ikona Grejs Džons danas, 19. maja, napunila je 69 godina!

Rođena je na Jamajci, ali se kada je imala svega 13 godina preselila u Njujork gde je počelo njeno otkrivanje različitih pravaca na koje može da se iskaže.

Šokirala je svojim modnim kombinacijama, koje su često uključivale da nema ništa na sebi osim komada nakita, a policajci su često mislili da je prostitutka kada bi je vidjeli ekscentrično i oskudno obučenu na ulici.

Njena specifična androgena ljepota je privlačila reditelje, umjetnike i modne kreatore da im bude muza. Tako je dobila ulogu u čuvenom filmu "Konan" gdje je glumila pored Arnolda Švarcenegera, ali se on navodno žalio da je Grejs bila "previše gruba" dok su snimali film. Švarci nije bio jedini muški glumac kojem se nije svidjela grublja priroda ove lepotice, pa se tako i Rodžer Mur žalio da mu se uopšte nije svidjela dok su snimali zajedno Bondov film "A view to a kill".

Pogledajte je u komediji sa Edom Marfijem gdje objašnjava šta je miris seksa:

Izvor: YouTube

Zato se akcioni glumac Dolf Lundgren definitivno nije plašio ove dive, pošto su njih dvoje bili zajedno u jednom periodu kada su nastale poznate fotografije kontrasta njihovih tela i mišićavosti koju su oboje imali.

"Nije stvar u tome biti muževan, već imati stav. Biti muževan, šta je to? Možete li da mi kažete šta biti muževan znači? Ja se samo ponašam u skladu sa onim kako se osjećam", rekla je Džons jednom prilikom.

Izvor: YouTube

Možda je do nesuglasica dolazilo usled Grejsine netrpeljivosti ukoliko bi osjetila bilo kakav manja poštovanja prema ženama, u ovom slučaju sebi. Jedan od kultnih TV momenata je kada je izudarala voditelja Rasela Hartija uživo u njegovoj emisiji jer joj je okrenuo leđa! Takođe joj je doživotno zabranjen ulaz u Diznijev zabavni park na Floridi zato što je pokazala grudi prilikom nastupa tamo.

Njena izuzetno buntovnička priroda ju je vodila na sve strane - konstantno ludovanje po klubovima Njujorka, uzimanje esida sa opakom moto grupom Hell's Angels, nosila je afro frizuru prije nego što je to postalo moderno i skidala se gola na žurkama pre nego što je golotinja bila "u modi".

Nije se samo proslavila u svijetu filma i modelinga, već je bila izuzetno uspješna i kao pjevačica. Njene vokalne sposobnosti su takve da može bez problema da pjeva izuzetno visoke note, ali i one duboke, skoro muževne tonove. Izdala je ukupno deset albuma, a najpopularniji su joj bili oni iz doba osamdesetih - "Nightclubbing", "Living my life", "Slave to the rhythm" i "Inside story".

Izvor: YouTube

Dok je živela u Parizu, cimerka joj je bila Džesika Lang koja nas je oduševila u seriji "Američka horor priča". Jednom su zajedno otišle na žurku kojoj su prisustvovali francuski političari, a Džons se pojavila sa samo ogrlicom od kostiju oko vrata i ništa drugo nije imala na sebi - definitivno trenutak koji će ostati u istoriji Francuske. Na njeno eksperimentisanje sa golotinjom je uticao francuski fotograf Žan Pol God, koji je postao i otac njenog jedinog djeteta - Pola Goda.

Današnje pop dive Rijana i Lady Gaga su priznale da im je Džons velika inspiracija, a kada joj je Lady Gaga ponudola da sarađuju, Grejs ju je momentalno odbila uz objašnjenje da ne radi sa plagijatorima njenog rada.

Grejs Džons nije imala uticaja samo u svetu muzike, umetnosti, mode i filma, već je i  zauvek ostavila trag i (možda i nenamerno) uticala na diskurs rodova, seksualnost i identiteta.

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vijesti