Četvrtina turista stiže iz Rusije!

Autor:

Skoro četvrtinu stranih turista koji posjećuju Crnu Goru čine ruski gosti, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i dodao da je zadovoljan povratkom turoperatora TUI Rusija na crnogorsko tržište.

Četvrtina turista stiže iz Rusije! Foto: mondo.me

Radulović je danas, na sastanku sa predstavnicima TUI Rusija, kazao da je taj turoperator nekada bio najveći u Crnoj Gori.

On je saopštio da se broj ruskih turista koji posjećuju Crnu Goru povećava iz godine u godinu i da očekuje važan iskorak u pogledu rasta broja turista, s obzirom da su i druge TUI grupe pokazale interesovanje za Crnu Goru.

Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, dodao da su neke od njih zakupile hotele u Crnoj Gori.

„Predstavnici TUI Rusija predstavili su svoje poslovne aktivnosti i potvrdili zainteresovanost turista sa tog tržišta za turističku ponudu Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Crna Gora je, kako su kazali, već par godina uvrštena u njihovu ponudu, a u narednom periodu planiraju aktivnosti koje bi rezultirale povećanjem broja posjeta ruskih turista.

Predstavnici TUI Rusija su Raduloviću predstavili inicijativu za uspostavljanje saradnje između tog turoperatora i Vlade.