Volimo Šekspira više od reklama za prašak, ali...

Autor:

Glumica Paulina Manov o kolegama koje "prave umetničke kompromise", Žanki Stokić i rijalitijima!

0
A- A A+

Glumica Paulina Manov jedna je od glumica koja igra u dokumentarnoj seriji RTS-a o legendarnoj Žanki Stokić, koja je u ratnim godinama nastavila da ohrabruje svoju publiku i zarad toga dobila zabranu igranja.

O nepravedno osuđenoj Žanki i glumačkom pozivu danas, Paulina kaže:

"Žanka je bila kolateralna šteta. Nova 'narodna' vlast se uspostavljala zastrašivanjem građana, a to se radilo tako što iz svake branše počistite najbolje i najuglednije. Ona je i pored raskošnog talenta bila i ostala obična građanka. I da je mgla da bira da bude diva poput Sare Bernar, izabrala bi da bude građanka", rekla je Paulina "Srpskom telegrafu".

O tome koliko su glumci danas prinuđeni da rade stvari samo radi egzistencije glumica kaže da je "svako primoran na umetničke kompromise".

"Svako je prinuđen na komprmise onoliko koliko je egzistencijalno ugrožen. Svi mi više volimo Šekspira od reklama za prašak, ali imamo razumevanja za kolege kad iz egzistencijalnih razloga prihvate nešto što možda i nije njihova šolja čaja. Od komercijalizacije se treba braniti dobrim ukusom. Nije tačno da narod gleda rijalitije jer nema ništa bolje."

"Ove godine je na domaćim televizijama emitovano nekoliko domaćih serija koje su se kvalitetom izborile za visoku gledanost. Nijedan rijaliti ne može da im parira, ali jedan sad takve serije košta kao stotinak sati rijalitija. Ta ulaganja se ne vraćaju kroz emitovanje reklamnih blokova, već kroz formiranje televizijskog ukusa i stvaranje potrebe za kulturom kod mladih. Kvalitetnim sadržajem podiže se nivo prosvećenosti", rekla je Paulina Manov.

Sve vijesti