Klop već "vidi" naslednika na klupi

Autor:

"Za budućnost Liverpula potreban je neko kao što je Stiven Džerard na važnoj poziciji", smatra Nemac.

0
A- A A+

Jirgen Klop i Stiven Džerard nisu se "poklopili" u Liverpulu, ali se kroz izjave može zaključiti da postoji odgromno uzajamno poštovanje.

Po okončanju igračke karijere i povratka na Enfild iz Sjedinjenih Američkih Država, čuveni kapiten rešio je da kroz omladinske kategorije stiče trenersko izdanje, a Nemac upravo Džerarda vidi kao najbolje rešenje da ga jednog dana nasledi na klupi prvog tima.

"Fenomenalno je to što se Stiven uključio u rad kluba. Kakav momak! On je zaista sjajan, a bio je jedan od najboljih fudbalera sveta... Rekao sam mu da jednog dana kada odem iz Liverpula, ili ako dobijem otkaz, voleo bih da me on nasledi", izjavio je Klop u intervjuu za "Tajms".

"Uradio bih sve da mu dostavim potrebne informacije. Kada dođete u neki klub imate veliku odgovornost za njegovu budućnost, a za budućnost Liverpula potreban je neko kao što je Stiven Džerard na važnoj poziciji", smatra trener slavnog kluba.

Do trenutka kada će Džerard sesti na klupu prvog tima Liverpula moraće, ipak, da prođe neko vreme. Novopečeni trener, kojem je tek 36 godina, od februara je angažovan u omladinskom pogonu kluba, a naredne sezone samostalno će voditi ekipu igrača do 18 godina.

"Stiven Džerard je mnogo toga dao Liverpulu i sada je vreme da mu se klub oduži kroz najbolje moguće obrazovanje i pripremu za trenerski posao koji će, nadam se, veoma dugo obavljati", istakao je Klop.

Tagovi:
Sve vijesti