Evo kako će novi Android O produžiti rad baterije

Upravo testiramo beta verziju Android O operativnog sistema i pogledajte kako sad izgleda optimizacija baterije.

Evo kako će novi Android  O produžiti rad baterije Foto: MONDO portal

Google je za Android O spremio nekoliko novih opcija kojim će pomoći korisnicima da sami utiču na potrošnju baterije i ograniče aplikacije koje smeju da ostanu uključene u pozadini - sve one koje nisu potrebne mogu se isključiti permanentno, da ne troše memoriju i energiju baterije.

Kako da preuzmete već sad Android O (Uputstvo)

U meniju „Baterija“ nalaze se opcije koje će pokazati koje aplikacije najviše troše energiju baterije, koliko vremenski su korišćene i koliko je to procenata potrošenosti baterije. Klikom na svaku od aplikacija dobićete informaciju koliko je dugo aplikacija radila, koliko je energije ukupno potrošila, ali i koliko je od toga potrošeno u pozadini.

U istom meniju je i opcija „Aktivnost u pozadini“. Kad je klizač siv aplikacija neće moći da se izvršava u pozadini i što više takvih aplikacija - duže trajanje baterije.

Sve aplikacije koje nisu potrebne u realnom vremenu što se obavještenja tiče, mogu se „zamrznuti“ da ne rade u pozadini i podižu se bez znanja korisnika.

Lako pronađite izgubljeni telefon

Iako nismo sigurni koliko se tačno baterije štedi na ovaj način, veća kontrola aplikacija sigurno doprinosi produžetku autonomije, to je sigurno.

Ostanite uz nas, jer ćemo svakodnevno donositi priče o novom Android O operativnom sistemu, koji testiramo na Huawei Nexus 6 telefonu. Takođe, slobodno nas u komentarima pitajte sve što vas zanima u vezi sa predstavljenim opcijama.

Sve vijesti