Novak vjeruje da se "popravlja", slijedi Del Potro

Autor:

Srpski teniser Novak Đoković osjeća da postoji napredak u njegovoj igri u poslednje dvije nedjelje i to će pokušati da dokaže u četvrtfinalu Rima protiv Huana Martina Del Potra.

Dvije sigurne partija Novaka Đokovića u Rimu donijele su osmijeh na lice njegovih navijača.

Srpski teniser je odigrao dva vrlo dobra meča protiv Alježa Bedena i Roberta Bautiste Aguta koje je dobijao u dva seta, bez prevelikih oscilacija u igri, a pravi test forme imaće u četvrtfinalu protiv Huana Martina Del Potra koji takođe želi povratak u formu.

Kao i prethodne dvije nedjelje - glavna tema za medije je "novi trener".

Za sada nije poznato ko će naslijediti Marjana Vajda, i ostale članove stručnog štaba, a za sada Novak Đoković ne želi da govori na tu temu, pa se novinari zadovoljavaju pričom o rastanku sa dugogodišnjim trenerom.

"Znam da je za sve bilo šokantno, ali mi smo sarađivali deset godina i oni se osjećaju umorno zbog toliko putovanja. Nisam ja taj koji je prekinuo saradnju sa njima - nego smo se zajedno dogovorili da je to najbolje za obije strane", još jednom je ponovio Novak Đoković i dodao da ovo neće uticati na prijateljske odnose koje ima sa njima.

Drugi teniser svijeta kazao je i da se fizički sve bolje osjeća.

"Popravljam se i iskreno mislim da mi je ovaj meč bio jedan od najboljih na šljaci, ali i uopšte u ovoj sezoni. Došao je u pravom trenutku, u četvrtfinalu sam Rima, a to je važno pred Rolan Garos", kazao je Đoković koji je prethodno igrao četvrtfinale Monte Karla i polufinale Madrida.

Sigurno da bi titula podigla samopouzdanje Novaka Đokovića.


U ovoj sezoni je slavio samo u Dohi, ali na tom putu će prvo morati da izbaci Huana Martina Del Potra, dok ga na putu do finala vjerovatno čeka i Rafael Nadal.

"Znam da ovih nekoliko mjeseci nije bilo onako kako sam želio, ali tako je kako je. Morao sam da se izborim sa takvom situacijom i sada se osjećam bolje na terenu. Imam više samopouzdanja kada udarim lopticu", zaključio je Novak Đoković.

Tagovi:
Sve vijesti