Skot: Informer je ološ što se tiče vesti (VIDEO)

Autor:

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot oštro je kritikovao list Informer, rekavši da u tom listu "ne vidi činjenice, nego samo laži". Informer traži izvinjenje i najavljuje tužbu. Dačić: Ministarstvo će reagovati.

0
A- A A+

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da će Ministarstvo spoljnih poslova reagovati povodom izjave američkog ambasadora Kajla Skota o listu Informer.

"To je neprihvatljiv odnos prema novinarima. Niko nema prava da se tako odnosi prema medijima, a najmanje strane diplomate", rekao je Dačić u izjavi za Informer.

Izvor: tanjug

Skot je danas odgovarajući na pitanje novinarke Informera o tvrdnjama da se Srbiji koči proces pristupanja Evropskoj uniji jer se nekim zvaničnicima ne sviđa kako premijer Aleksandar Vučić vodi zemlju, rekao da je "Informer najobičniji ološ".

"Oprostite da kažem, ali to neće biti jedina laž koju sam čitao u Informeru i verovatno neće biti zadnja. Ima informacija, na bazi takozvanih izvora za koje ja nemam pojma šta su. Informer je najobičniji ološ, kako kaže Vaš premijer, što se tiče vesti. Ima slobodnih medija, ali mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama, a u Informeru ja ne vidim činjenice, vidim samo laži. Hvala lepo" odgovorio je Skot.

Dačić je dodao da "to neće proći tek tako" i da će ministarstvo "svakako reagovati ovim povodom".

VUČIĆEVIĆ: SKOT DA SE IZVINI ZA PROSTAČKO VREĐANJE

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević pozvao je Skota da se izvini ovom tabloidu i najavio da će ga, u suprotnom, tužiti nadležnim sudovima u Srbiji, ali i u SAD.

Vučićević smatra da je Skot "bez ikakvog razloga i ničim izazvan prostački izvređao Informer".

"On je tako uvredio i napao i sve naše čitaoce", ocenio je Vučićević, koji misli da bi na ovo bi morala da reaguju sva strukovna udruženja i sve druge redakcije.

Napad američkog ambasadora, prema stavu Vučićevića, nije samo napad na Informer, već na sve slobodne medije i novinare u Srbiji.

Sve vijesti