Za dva eura izvod stiže na kućnu adresu!

Autor:

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada omogućio je građanima da elektronskim servisom dobiju izvod iz matičnog registra vjenčanih koji im se dostavlja na kućnu adresu.

0
A- A A+
Podgorica centar vjenčanje sala bokeška bokeska Foto: MONDO/Mirko Šljivančanin

  Zahtjev se podnosi isključivo u svoje ime, popunjavanjem elektronskog obrasca koji se nalazi na portalu Glavnog grada www.podgorica.me.

"Istovremeno se saglašavaju da im se dostava izvrši na kućnu adresu kao vredonosna pošiljka. Dostavu vrši kurirska služba Pošte Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Administrativna taksa za izvode na običnom obrascu iznosi dva EUR, a na internacionalnom sedam EUR. Poštarina i usluga dostave na kućnu adresu (2,2 EUR) dodatno se plaćaju Pošti Crne Gore.

Kako se objašnjava, u slučaju naručivanja više izvoda, svaki pojedinačni izvod podliježe obavezi plaćanja administrativne takse, osim kada postoji Zakonom propisan osnov za oslobađanje od plaćanja.

Izvod naručen na portalu www.podgorica.me može se platiti prilikom dostave. Način plaćanja je dio poslovne politike dostavne službe.

"Dostava se vrši za teritoriju Crne Gore u roku od 24 sata od časa naručivanja (ne računaju se subota, nedelja i državni praznici). Podnosilac zahtjeva dužan je da prilikom preuzimanja izvoda na uvid stavi identifikaciona dokumenta", kaže se u saopštenju iz Glavnog grada.

Sve vijesti