Lako pronađite izgubljeni telefon

Autor:

Android device manager, usluga za pronalaženje izgubljenih telefona, je dobila novo, manje zbunjujuće ime i nove opcije.

Lako pronađite izgubljeni telefon Foto: Mondo portal

Google-ov Android Device manager, koji vam omogućava da radite stvari poput lociranja, zaključavanja, ili brisanja podataka iz izgubljenog uređaja je vrlo koristan alat sa pomalo nesrećnim imenom, koje vam ne govori mnogo o tome šta zapravo radi. Ali na Google I/O, kompanija je lukavo promenila ime u nešto što ima mnogo više smisla: Find My Device.

Pored promene imena, Google je dodao informacije o bateriji, koje bi trebale da vam pomognu da saznate koliko vremena imate da locirate vaš uređaj pre nego što se isprazni, kao i ime bilo koje Wi-Fi mreže na koju je trenutno povezan, prenosi TNW.

Ljudi konstantno gube svoje Android telefone i mnogi nisu svesni da Google ima ugrađen alat za pronalaženje. U poređenju sa njima, iOS korisnici uglavnom svi znaju za Find my iPhone, koristili tu opciju ili ne. Posle ove promene imena, nadamo se da će biti manje trajno izgubljenih Android telefona.

Sve vijesti