Ona boksuje u devetom mjesecu trudnoće (VIDEO)

Autor:

Ova trudnica je u devetom mjesecu trudnoće odlučila da uđe u bokserski ring!

0
A- A A+

Viki Sim je vlasnica teretane u Melburnu, a tokom cijele trudnoće je trenirala boks i zdravo se hranila. Kaže čak i da su joj redovni treninzi izliječili jutarnje mučnine!

Viki (39) se tokom trudnoće ugojila samo 11 kilograma, a čelične trbušnjake imala je sve do sedmog mjeseca trudnoće.

"Bilo bi mi veoma teško da sam prestala da vježbam u trudnoći, ali srećom, nije bilo razloga da prestajem, pa sam sve vrijeme trenirala boks", kaže buduća mama.

A post shared by VICKY SIM (@vickysim.fit) on

"Treniranje u trudnoći je preporučljivo, a fitnes i dobro zdravlje su svijet u kojem ja živim - volim kako se zbog toga osjećam. Ne bih ušla u ring da sparingujem sa nekim jer ne želim da uradim bilo šta što bi moglo da povrijedi moju bebu. Ovo su treninzi u kojima nema borbe, nisu grubi", kaže ona.

Ima toliko restrikcija kojih trudnice treba da se pridržavaju, toliko fizičkih i emocionalnih promena na koje se treba navići. Viki kaže da joj je vježbanje pomoglo da sve to prihvati i da se dobro osjeća.

"Važno je zapamtiti da smo svi drugačiji i da ono što je dobro za mene, možda nije dobro za vas. Ne slušajte mišljenje drugih, osim mišljenje vašeg doktora. Ništa nisam uradila, a da prije toga to nisam dobro istražila".

Ona je inače vežbala četiri sata nedeljno dok nije saznala da je u drugom stanju, a istim tempom vježbanja nastavila je kroz celu trudnoću. Dok očekuje svoje prvo dijete, trenira boks na vreći tri puta nedjeljno po 30 minuta, a to kombinuje sa vežbama snage, dizanjem tegova (ne previše teških) dva puta nedjeljno, i jednom nedeljno ide dugu šetnju (oko sat vremena).

Ovako je izgledala prije trudnoće:

A post shared by VICKY SIM (@vickysim.fit) on

Za devet mjeseci se ugojila samo 11 kilograma, a kaže da iako je imala jaku želju za hranom, nekako je uspjela da jede zdravo, pa čak tvrdi i da su joj treninzi izliječili jutarnje mučnine.

"Mišljenje da trudnica treba da jede za dvoje je veoma zastarjelo. Iako hranite sebe i bebu, u većem dijelu trudnoće je beba zaista mala. Ne hranite dve odrasle osobe. Trebalo bi da povećate dnevni unos samo za oko 300 kalorija da bi vaša beba dobila sve što joj treba".

Kaže da su joj se u trudnoći jeli krekeri, paste, hleb, voče, sendviči, ali da se sa tom željom uspešno izborila, pa je jela zdrave, sirove i hranljive namirnice.

"Kada sam imala mučnine, shvatila sam da mi je vježbanje pomoglo da ih ublažim. Realno je da vam se nekad ne vježba, bez obzira na to da li ste trudnica ili ne, ali nekako morate da izgurate te dane i da ne odustajete jer ćete se uvijek osjećati bolje posle treninga", kaže ova fit trudnica.

A post shared by VICKY SIM (@vickysim.fit) on

Sve vijesti