Jadni Tramp: Ovo je najveći lov na vještice u SAD

Autor:

Predsjednik SAD Donald Tramp danas je na Twitteru žestoko reagovao na federalnu istragu o navodnoj koordinaciji između Rusije i njegove kampanje uoči prošlogodišnjih američkih predsjedničkih izbora.

0
A- A A+

"Ovo je najveći pojedinačni lov na vještice na nekog političara u američkoj istoriji", napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savjetnika za nadgledanje savezne istrage o navodnoj koordinaciji između Rusije i predizborne kampanje predsjednika SAD Donalda Trampa tokom 2016. godine.

Imenovanje je uslijedilo u vrijeme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom, prenosi AP.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savjetnika.

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mjestu zamijenio Džejms Komi.

Predsjednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smijenio Komija sa mjesta direktora FBI-ja, koji je vodio istragu o navodnoj umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Imenovanje Milera uslijedilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Bijeloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu, što je Bijela kuća negirala.

Sve vijesti