Ustaški povici za delegata: KOREKTNO!

Autor:

Ustaški povici sa tribina, kao ubacivanje predmeta u teren i prema fudbalerima Sarajeva. "promakli" delegatu finalnog meča Kupa BiH Ivici Galiću iz Mostara.

Ustaški povici za delegata: KOREKTNO! Foto: MONDO

Duel Širokog Brijega i Sarajeva u finalu Kupa Bosne i Hercegovine direktno je prenosila Arena Sport, pa su gledaoci širom BiH i regiona bili u prilici da vide sve ono što se dešavalo na "Pecari".

Ipak, delegat susreta Ivica Galić iz Mostara nije video, ili nije želio da vidi i čuje, zvižduke himni BiH na početku meča, a onda i skandiranje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" prilikom odluke o pobedniku, koja je donešena nakon jedanaesteraca.

Finale Kupa BiH nije proteklo bez repertoara nacionalističkih povika poput "Gazi balije" i sl.

Dešavalo se ranije da utakmice u BiH budu prekinute zbog nacionalističkih i šovinističkih povika s tribina. Ostaje nejasno zašto glavni arbitar Edin Jakupović iz Bihaća u dogovoru sa delegatom nije reagovao i bar na kratko prekinuo susret, te sprečio uvredljivo skandiranje.

Tokom TV prenosa jasno se videlo da je sa tribine na kojoj su se nalazile najvatrenije pristalice domaćeg tima, popularni Škripari, na teren doletela hrpa predmeta, koji su bili upućeni fudbalerima Sarajeva, ali i pomoćnom sudiji Damiru Laziću iz Brčkog.

Osim toga, pojedini navijači koristili su i brojna pirotehnička sredstva, ali je Galić u svom izvještaju napisao da je "meč protekao bez incidenata".

Pogledajte šta se dešavalo na "Pecari" i sami prosudite da li delegat Galić u pravu…


Divljanje navijača u Širokom - Za dom spremni...by clipsbh

Sve vijesti