Najavio samoubistvo na koncertu?!

Autor:

Američki mediji prenose da je veoma moguće da je jedan od najboljih pjevača rokenrol scene oduzeo sebi život.

0
A- A A+

Ljubitelje gitarskog zvuka zaprepastila je glavna vijest dana u svim medijima - frontmen bendova Soundgarden i Audioslave pronađen je mrtav. Kris Kornel nas je napustio svega dva mjeseca prije svog 53. rođendana.

Njegova PR služba kratko je saopštila da je riječ o "iznenadnoj i neočekivanoj" smrti, a sada američki mediji prenose da je slavni roker oduzeo sebi život.

Lokalna TV stanica iz Detroita, grada u kojem je roker odsvirao poslednji koncert a zatim preminuo, objavila je da je reč o samoubistvu.

"Channel 4" iz Detroita objavio je na svom portalu da je rokerova supruga Viki bila zabrinuta zbog njegovog stanja već neko vrijeme, pošto je bilo poznato da pati od depresije.

"Viki je zamolila jednog od prijatelja koji su bili sa njim na turneji da ga obiđe, jer je znala da psihički nije u dobrom stanju. Prijatelj je kucao na njegova vrata, ali pošto nije bilo odgovora, razvalio je vrata i pronašao Krisa mrtvog na podu kupatila. Policija njegovu smrt trenutno tretira kao samoubistvo, ali istraga i dalje traje," navodi ta TV stanica.

Porodica jednog od najboljih vokala rokenrola kratko je saopštila da "sarađuje" sa sudskim patologom kako bi uzrok smrti bio utvrđen. Priču o samoubistvu su preneli američki mediji, ali porodica niti PR služba nisu je, za sada, komentarisale.

Kornel se još od detinjstva borio sa depresijom, koja je, kako je u jednom intervjuu rekao, "došla u njegov život" nakon što su mu se roditelji razveli, a on počeo da eksperimentiše sa drogama.

U međuvremenu se lečio od bolesti zavisnosti, i tvrdio da je uspeo da prevaziđe svoje demone.

Pre samo nekoliko godina, za "Guitar.com" je dao intervju čije reči danas odzvanjaju…

"Problem sa depresijom je taj što nikada ne možeš da znaš šta će se desiti. Možeš da misliš – OK, neko ima depresiju, a u sledećem trenutku, ta osoba visi sa konopca… Ali mislim da depresija može da bude i korisna. I svaki put kada sam u nju upadao, pokušavao sam da zamislim ne kako bi svijet izgledao da mene nema, već kako ću sutra ustati i nje više neće biti. Takođe, kada se super osjećam, razmišljam o trenucima depresije. Razmišljam o razlici u svojim osećanjima, i pokušavam da ne reagujem preterano. Moramo da shvatimo da postoje faze i matrice u životu, i kroz njih moramo da prolazimo," rekao je on.

Na poslednjem koncertu u Detroitu, Kornel je navodno kao poslednju pjesmu otpjevao "In my time of dying" benda Led Zeppelin. "Metro" piše da je roker pjesmom, čiji dio teksta glasi "kada umrem, neću da bilo ko žali, samo uzmite moje tijelo i vratite ga kući", najavio sopstvenu smrt.

Ovo je originalna verzija te pjesme.

Izvor: YouTube

Sve vijesti