Država dva puta isplaćivala dugove građanima!

U Pljevljima država dva puta isplaćivala dugove građanima u okviru postupka izvršenja po izvršnoj ispravi. Javna izvršiteljka prijavila advokaticu Zoricu Novaković. Slučaj predaj SDT-u!

Država dva puta isplaćivala dugove građanima! Foto: MONDO/Goran Sivački

Javna izvršiteljka iz Pljevalja Snežana Begović, prijavila je sugrađanku advokaticu Zoricu Novaković da joj je iste presude slala više puta na izvršenje, čime je navodno oštetila crnogorski budžet za 50.000 eura, pišu Vijesti.

Prema saznanjima podgoričkog dnevnika u prijavi izvršiteljke piše da je Novaković u jednom broju predmeta, u kojima je spor izgubila država, po dva puta tražila postupke izvršenja po istim presudama.

 Novaković u izjavi Vijestima tvrdi da je izvršiteljka kriva za to, jer je dozvolila izvršenje iste presude više puta. te da je ona “možda slučajno pogriješila”, odnosno da je izvršiteljka trebalo da provjeri.


Begovićeva je izjavila da je nadležnima sve prijavila čim je otkrila šta se dešava. Ona je objasnila da je određeni broj presuda sproveden zbog neažuriranog kompjuterskog sistema teda je reagovala čim je primijetila.

Begović je istakla da ne bježi od odgovornosti ali postavila i pitanje odgovornosti zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države što je dio tih presuda izvršen, jer ni država nije nijednom prigovorila na ta izvršenja.

Iz pljevaljskog Osnovnog tužilaštva prijavu su proslijedili Specijalnom državnom tužilaštvu na postupanje zbog sume za koju je oštećen budžet pošto SDT postupa u predmetima u kojima je budžet oštećen za više od 40.000 eura.

Sve vijesti