Saveti za održavanje veze na daljinu

Autor:

Nije lako održavati vezu na daljinu, ali ovih nekoliko saveta moglo bi da vam pomogne da ojačate vezu, iako ste kilometrima udaljeni jedno od drugog.

0
A- A A+

Dok jedni smatraju da su veze na daljinu od samog početka osuđene na propast, drugi misle da su takve veze iskrenije, čvršće.

Ono što je sigurno je da održavanje veze na daljinu nije nimalo lako - razlike u rasporedu i svakodnevnim obavezama, ne možete da se vidite/zagrlite/poljubite kad god želite… Ali, nije nemoguće održavati takve veze!

Najvažnije od svega je kako komunicirate! Evo nekoliko saveta koje su stručnjaci za veze izdvojili kao važne.

Razgovarajte svaki dan

S obzirom na to da danas svi imamo mobilne telefone, društvene mreže, nema izgovora da sa svojim partnerom ne pričate svakodnevno. Koliko god da ste zauzeti, imate barem malo vremena da pošaljete poruku i kažete mu da mislite na njega, da vam nedostaje, ali i da mu ispričate kako ste proveli dan. Poenta je u tome da što više razgovarate, kako biste znali kroz šta prolazi vaš partner i obrnuto - da on zna kroz šta vi prolazite.

Postavite ciljeve za svaku posetu

Kada idete u posetu jedno drugom, pažljvo postavite ciljeve koji će doprineti jačanju vaše veze. Sigurno postoji toliko stvari koje biste da radite kada ste napokon zajedno, ali postavljanje ciljeva će vam pomoći da se zbližite.

"Možda odlučite da ceo vikend provedete kod kuće i razvijate bliskost. Drugi put možda odlučite da partneru pokažete kako izgleda vaša dnevna rutina, a sledeći put ga upoznajete sa svojim prijateljima", kaže ekspert za veze Rebeka Markis.

Delite posebne trenutke

Neka vas daljina ne spreči da sa partnerom podelite neke posebne trenutke! Pozovite ga i recite mu ili mu pošaljite fotografiju, snimak tog posebnog trenutka, kako biste barem na taj način smanjili udaljenost.

Razgovarajte o seksu

Seks je sastavni deo veze, zato nema razloga da o tome ne razgovarate samo zato što ne provodite svaki dan zajedno. Neka vas ne bude sramota da sa partnerom pričate o tome šta biste voleli da probate, ali i saslušajte želje/fantazije svog partnera.

Napravite plan

Trebalo bi da imate planove ne samo za naredne posete, već je važno da razgovarate o planovima kada ćete početi da živite u istom mestu. "Daljina bi trebalo da bude privremena. Ako niste spremni na to, onda veza na daljinu nije za vas i ne bi trebalo ni da pokušavate", kaže Markis.

Sve vijesti