Krivokapić: Održavanje izbora izlaz iz krize

Autor:

Kriza u Crnoj Gori, koja je sistemska sa elementima političke, ekonomsko - socijalne i bezbjednosne, može se riješiti jedino novim izborima, ocijenio je lider Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

0
A- A A+

    On je danas razgovarao sa šeficom Misije OEBS u Podgorici, Maris Davije o političkoj situaciji u Crnoj Gori u kontekstu bojkota parlamenta i zahtjeva opozicije za organizovanjem novih izbora.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz SDP-a, ponovio stav te partije oko ponavljanja izbora najkasnije sa datumom održavanja predsjedničkih i istakao da je taj, uz bojkot parlamenta, zahtjev cjelokupne opozicije.

“On je naglasio da se kriza u Crnoj Gori može kvalifikovati kao sistemska kriza sa elementima političke, ekonomsko - socijalne i bezbjednosne krize, i da se takvo teško stanje u jednoj zemlji može jedino rješavati novim izborima”, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je naglasio da je ulaskom u NATO uspješno realizovan strateški vanjskopolitički prioritet Crne Gore i iskazao očekivanje da će demokratski procesi u narednom periodu biti intenzivirani.

On je rekao da je Crna Gora jedina država u Evropi u kojoj nikada vlast nije promijenjena na demokratskim izborima, što je dovelo do stvaranja svojevrsne simbioze jedne partije i države.

"Takvo stanje više nije održivo i jasno je da Crna Gora, nakon ulaska u NATO, uz pomoć svojih partnera ubrzano ulazi u novu fazu političkog razvoja. Ta nova faza će biti krunisana rušenjem posljednjeg Berlinskog zida u Evropi, oličenog u DPS autokratiji", smatra Krivokapić.

On je, kako se navodi, zahvalio misiji OEBS na podršci koju pruža Crnoj Gori u okviru svog mandata.

Tagovi:
Sve vijesti