Direktor WTA uz Šarapovu: Ona je odradila kaznu

Autor:

Ženska teniska asocijacija (WTA) kritikovala je odluku organizatora Rolan Garosa da ne dodeli specijalnu pozivnicu dvostrukoj šampionki

0
A- A A+

Marija Šarapova želela je da se takmiči na Rolan Garosu, ali joj organizatori tog grend slema nisu dodeli specijalnu pozivnicu ni za kvalifikacije, niti za glavni žreb.

Predsednik Teniske federacije Francuske Bernar Gudičeli obrazložio je da joj "vajld" karta nije dodedeljena zbog korišćenja dopinga.

"Žao mi je zbog Marije i zbog njenih navijača, ali moja je obaveza da štitim naš sport i da zadržim najviše standarde", rekao je Gudičeli.

Sa takvom odlukom ne slaže se direktor WTA Stiv Simon, istakavši da je Šarapova već platila za svoju grešku.

"Ona je odradila svoju kaznu i ne mogu da podržim odluku da ne dobije specijalnu pozivnicu. Ne postoje osnove za kažnjavanje izvan sankcija konačnih odluka po ovom pitanju", rekao je Simon za BBC.

Šarapova, koja je dva puta osvajala trofej Rolan Garosa, vratila se nedavno tenisu posle 15-mesečne suspenzije, nakon što je saopštila javnosti da je koristila nedozvoljena stimulativna sredstva, ne znajući da se nalaze na listi zabranjenih supstanci.

Budući da je na WTA listi 211. na svetu, zatražila je specijlanu pozivnicu za učešće na Rolan Garosu. Za razliku od organizatora turnira u Štutgartu, Madridu i Rimu, u Parizu joj nisu izašli u susret.

Rolan Garos startuje 28. maja, a kvalifikacije šest dana ranije.

Tagovi:
Sve vijesti