Vježbe koje će poboljšati vaš seksualni život

Autor:

Znate već da je redovna fizička aktivnost veoma važna za opšte zdravlje organizma. Međutim, to je važno i za vaš seksualni život. Zato, naučite tačno koje vježbe treba da radite.

0
A- A A+

"Za dobar seks je neophodna kondicija, ali i fleksibilnost, mada sve zavisi od tipa tijela. Različiti tipovi trebalo bi da vežbaju različite grupe mišića, u zavisnosti od delova tijela koji su im slabiji", kaže autor knjige "Seksualni fitnes: Vodič kroz vježbe za bolji seks", trener Greg Piterson.

On preporučuje sledeće vježbe:

Kardiotrening - poboljšava unošenje kiseonika i podstiče krvotok, što pomaže da seks duže traje i bude intenzivniji, bez da se bilo ko od partnera brzo umori.

Vježbe ravnoteže - za one položaje koji nisu baš tipični. Poslednje što želite je da se srušite sa kreveta, zato što niste mogli da održite balans.

Vježbe snage - pripadnici oba pola naći će se u situaciji da moraju da se pridrže ili održe u nekoj inače nezgodnoj pozi. Posebnu pažnju posvetite rukama, da biste mogli da izdržite taj "napor".

Centralni dio tijela - ojačajte stomak i leđa, to će vas učiniti stabilnijim. Piterson ističe i da će lijepo oblikovana leđa i ravan stomak kod oba pola biti i privlačniji partneru.

Pokretljivost - što više ste svjesni položaja tijela i svojih pokreta, bolje ćete moći da se "snađete" u krevetu. Da ne pominjemo vježbe istezanja i fleksibilnosti!

Tagovi:
Sve vijesti