Šabotić snima novi dokumentarac

Autor:

Nagrađivani crnogorski reditelj i scenarista Sead Šabotić započinje rad na svom novom dokumentarnom filmu „Nekome svome“, saopštio je producent filma Branimir Žugić. Premijera se očekuje do kraja ove ili početkom naredne godine.

0
A- A A+

  Film nastaje u produkciji Live production iz Podgorice i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, kao završni rad na post–diplomskim studijama u mentorstvu istaknutog dokumentariste Vladimira Perovića, a sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture.

„Nekome svome“ je priča o kućama koje grade raseljenici na području sjevera Crne Gore. U ovom neobičnom hibridnom dokumentarnom filmu pokreće se pitanje identiteta naših raseljenika koji je umnogome oličen kućama koje zjape na osami – siže je novog filma Šabotića.

Saradnik na scenariju je Milo Masoničić, direktor fotografije je Ivan Čojbašić, a snimatelj zvuka Jovan Vučur, sa kojima je Šabotić sarađivao i ranije.

Podsjećamo, Šabotić je do sada režirao dva kratka dokumentarna filma - „Dan od snova“ i „Revolucionarni Dom“, koji su prikazani i nagrađeni na brojnim međunarodnim festivalima u Evropi.

Tagovi:
Sve vijesti