Je l' i vi imate "normalan" seksualni život?

Autor:

Imate? Pa kako niste već umrli od dosade?!

0
A- A A+

Evo šta kaže statistika, šta se smatra "normalnim" seksualnim životom. Želeli bismo samo da primetimo da se stvarno, stvarno nadamo da je vaš seksualni život "nenormalan". A ako se uklapate u statistiku... Pa, žao nam je.

Zaista.

Evo šta kažu stručnjaci, seksolozi, kako izgleda seksualna aktivnost prosečnog para.

"Na samom početku, dok je veza još sveža, varnice lete, i ljudi obično ne mogu da skinu ruke jedno s drugog. Seks je čest, i menja se kako se partneri upoznaju. U toj prvoj fazi zaljubljenosti, upoznajemo telo, želje, fantazije i 'okidače' osobe u koju smo zaljubljeni", objašnjava za "Dejli mejl" bračni terapeut Džejms Pris.

"Ali, kako vreme prolazi, svakodnevica uzima danak i seks postaje deo rutine. To obično podrazumeva manje seksa nego što biste mogli da pretpostavite - jednom ili dvaput nedeljno u najvećem broju slučajeva", objašnjava on.

"Dakle, ako verujete da svi drugi imaju bolji seksualni život nego vi, najverovatnije se varate. Realnost je sasvim drugačija", kaže on.

"I još nešto, čak i kad dođe do tog seksa jednom, dvaput nedeljno, to je obično istog dana u toku nedelje, u istoj pozi."

Normalan seksualni život je nešto nalik "uskakanja u udobnu pidžamu" umesto onoga što svi priželjkujemo - maženja u svilenoj spavaćici.

Tužno, kad bolje razmislite.

Zaista.

Da li se slažete? Pišite nam u komentarima...

Tagovi:
Sve vijesti