Luštica Bay na sajmu u Londonu

Autor:

Luštica Bay marina i projekat izgradnje integrisane destinacije, novog turističkog grada na Jadranu, predstavljeni su na prestižnom dvodnevnom sajmu pod nazivom A place in the Sun Live u Londonu, koji traje do sjutra.

Iz Luštica Development-a je saopšteno da se radi o najvećem sajmu stranih nekretnina u Evropi, idealnom mjestu za izbor prave nekretnine u inostranstvu. Više od 150 izlagača iz cijelog svijeta biće dio ovogodišnjeg sajma i predstaviće najbolje iz svoje ponude.

Pored ponude nekretnina, razvojnih projekata i rezorta, na sajmu se mogu naći informacije o profesionalnim propratnim uslugama industruje, kao što su odgovori na pravna, finansijska i pitanja taksi i valuta. U centru glavne hale održaće se veliki broj prezentacija i seminara koji zajedno upotpunjavaju sliku o investiranju i kupovini nekretnina u inostranstvu.

 Marketing savjetnik Luštica Development-a, Nevine Coutry, kazala je da su u kompaniji veoma uzbuđeni zbog prilike da ove godine još jednom pokažu ponudu u A Place in the Sun Live, jer su iz godine u godinu uvidjeli povećan interes sa tržišta Velike Britanije za nekretnine u Crnoj Gori.

Uvjereni smo da ćemo predstavljanjem naše nove zone Central i njene atraktivne ponude, biti u mogućnosti da još povećamo interesovanje i nadamo se investicije u Luštica Bay", saopštila je Coutry.

Iz Luštica Development-a su precizirali da se A Place in the Sun Live, pored Londona, održava u različitim dijelovima godine i u Birmingemu i Glazgovu, tako da njihova mreža pokriva cijelo englesko tržište potencijalnih kupaca nekretnina.

 Kompanija Luštica Development, na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica razvija projekat Luštica Bay kao integrisanu turističku destinaciju sa dvije marine, sedam hotela, profesionalnim šampionskim golf terenom, više od hiljadu stanova, preko 500 gradskih kuća i vila.

Crna Gora je u Zapadnoj Evropi prepoznata po zadivljujućem pejzažu, netaknutom primorju sa živopisnim pogledima, naročito oko Bokokotorskog zaliva, kamenoj mletačkoj arhitekturi i istorijskim nasljeđem u mjestima kao što je Stari grad Kotor,mjesto svjetske baštine Unesco-a“, navodi se u saopštenju.

Bitanski mediji ističu Crnu Goru kao odličnu priliku za investiranje u nekretnine, bilo da se radi o kupcima kuća za odmor ili velikim investitorima. Interesovanje je takođe evidentno zbog letova EasyJet-a do Tivta koji se nastavljaju od prošle sezone pružajući direktan pristup britanskim putnicima.

Na osnovu analize stanja nekretnina u Crnoj Gori koji je ranije uradila agencija Savills, takozvani izvještaj 'o drugim domovima', u okviru zlatnog trougla između gradova Tivat, Kotor i Herceg Novi, trenutni i planirani razvojni projekti predviđaju da mogu da privuku nekih 2,4 milijarde.

„Uz hotele sa pet zvjezdica očekuje da to bude katalizator za ozbiljan rast na tržištu nekretnina“, zaključuje se u saopštenju.