Kad se iz prijateljstva rodi ljubav...

Autor:

Mnogi se ne usuđuju da započnu vezu sa prijateljem ili prijateljicom iz straha da će, ako ne uspe veza, upropastiti i drugarstvo. Evo zašto bi trebalo da pokušate.

0
A- A A+

Zapravo, veza sa prijateljem ili prijateljicom je možda i najbolja opcija za uspešnu, zdravu, stabilnu vezu.

Najpre, kada započinjete vezu sa nekim sa kim se već izvesno vreme družite, znate sa "čim" odnosno kim imate posla. Sa druge strane, kada počinjete vezu sa nekim koga tek kratko poznajete, može se desiti da se razočarate već posle mesec dana.

Onda dolazite u situaciju da tu osobu, koja vas je razočarala svojim ponašanjem, stavovima, pokušavate da promenite. Kao što već možda znate, nije baš pametna ideja da nekoga menjate jer tu dugoročno ne donosi dobre rezultate.

Kada započinjete vezu sa drugom, drugaricom, u startu imate prednost jer znate kako se ponašaju, kakvi su njihovi stavovi. Znate i šta ih nervira, pa ih nećete slučajno "načepiti" i time izazvati svađu epskih razmera.

Osim toga, pošto se družite, verovatno imate i slična interesovanja, omiljeni restoran, kafić, volite slične filmove… I još jedna prednost je što ste već "obavili" upoznavanje njegovih ili njenih roditelja.

Sa njim ili njom ćete se uvek smejati jer, onako do suza, može da vas zasmeje samo osoba koja vas dobro poznate.

Samo osobi koju dugo poznajete možete da poverite svoje strahove ili probleme, i da znate da će dati sve od sebe da vam pruže podršku.

Na kraju, treba pomenuti i da se zdrava, stabilna ljubavna veza gradi na poverenju. Prijateljstvo je zato idealna "podloga" za započinjanje ljubavne veze.

Ako ste sasvim sigurni da ono što osećate prema svom drugu/drugarici nije samo prolazna požuda, skupite hrabrost i priznajte mu/joj to. Razgovarajte otvoreno. Ne dopustite da vam ljubav izmakne ispred nosa jer se plašite.

Sve vijesti