Kad hobi preraste u ozbiljan posao (FOTO)

Autor:

Da su snovi ostvarivi uz malo truda, volje, ali i sreće, svjedoči priča o crnogorskoj modnoj blogerki iz Nikšića, Bojani Rmandić, koja je za Mondo objasnila kako se isplati kada volite to što radite.

Bojana je maturantkinja Ekonomske skole, istinski hedonista, zaljubljenik u modu i umjetnost, u svakom smislu. Prije par mjeseci pokrenula je modni blog, sa namjerom da podijeli svoje ideje i zanimljivosti u vezi sa modom.

Sama ideja je nastala tako što je kao i većina vršnjaka otvorila Instagram profil i došla na ideju da to podijeli sa svima kao zasebnu priču, a ne kao samo još jednu fotografiju na Instagramu.

„Tokom odrastanja tražila sam se u mnogo pravaca i nikad nijesam pomišljala na modni blog, jer kod nas još uvijek nijesu mnogo popularni. Ali kasnije kada je krenula priča sa Instagramom rekla sam sebi zašto ne. Ako nešto želimo treba da se potrudimo da to ostvarimo jer ništa nije nemoguće“, kaže Bojana.

„Modu doživljavam kao igru i ona budi moju kreativnu stranu“.

 „Svima bih poručila da vjeruju u svoje snove i da se trude da ih ostvare. Rad na sebi, trud i vjera čine čuda“, dodala je ona.

Upitana o počecima, ali i o planovima za budućnost, ova skromna Nikšićanka kazala je za Mondo: „Sve je krenulo kao hobi, ali sad već imam neke veće planove po pitanju bloga, to je jost uvijek svježe i pustila bih čitaoce i vrijeme da kazu svoje.“

Za one što misle da na internetu može lako i brzo zaraditi novac, Bojana ima sledeću poruku:

„Svima je danas na pameti brza i laka zarada, a ono što mnogi ne shvataju jeste da je voditi blog full-time posao koji zahtjeva predanost, vještinu i kreativnost. I onda se, naravno, može i zaraditi“.

Pogledajte galeriju fotografija:

„Iako je nekada teško uklopiti sve obaveze, kada nešto volite da radite onda ćete uživati u trudu i planiranju toga“, poručuje Bojana.

Na pitanje gdje vidi sebe u narednih pet godina, Bojana odgovara: „Kao ispunjenu, samostalnu djevojku koja radi ono sto voli“.

Iako još uvijek nije imala priliku da upozna 'poznate' osobe, kao već iskusna blogerka, Bojana za Mondo kaže kako joj mnogo više znače njeni vjerni pratioci i prijatelji sa kojima sarađuje.

Bez mnogo podrške i znanja, naučila je da je najbolje osloniti se na svoje ideje i snove, i učiti, posebno danas kada zahvaljujući internetu imamo veliku mogucnost da naučimo šta god poželimo.

„Ponosna sam na svoj rad naravno kao i na tim ljudi koji mi pomaže da realizujem svoje ideje“, naglasila je Bojana.

Inspiraciju nalazi u radovima raznih modnih ikona kroz istoriju, a trenutno na nju naveći uticaj ima Anna Wintour, jedna od najvećih ikona modnoga svijeta, glavna urednica američkog izdanja časopisa Vogue.

Takođe, inspiraciju dobija sa svih strana, ulica, modnih časopisa, revija, što samo potvrđuje da ova mlada Nikšićanka ozbiljno shvata svoj posao, a kada postoji tolika posvećenost nečemu, uspjeh ne može izostati.

„Iako vođenje bloga oduzima dosta vremena (u to spadaju i pripreme za shooting, spremanje koncepta, pisanje teksta, slike, uklapanje svega toga), zaista se na kraju isplati kada volite to što radite“, poručila je Bojana.

Pogledajte galeriju fotografija:

Bojanin rad možete pratiti putem njenog bloga bosfashionblog.com

Sve vijesti