DubaiWeek.ae: DEVET razloga da posjetite Crnu Goru

Autor:

Poznati sajt DubaiWeek.ae preporučio je Crnu Goru kao destinaciju koju treba posjetiti i naveo devet razloga zašto bi to trebalo uraditi.

0
A- A A+

  Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) je saopšteno da Crna Gora postaje sve prepoznatija destinacija na dalekim tržištima.

U tekstu se navodi da Fly Dybai počinje sa letovima ka Tivtu od 23. juna.

Autor članka preporučuje turistima "da se probude u Regentu u prelijepom Porto Montenegru".

„Luksuzni hotel koji je inspirisan venecijanskim renesansnim stilom, u skladu sa bezbrojnim italijanskim palatama koje se nalaze u zalivu. Opustite se u Regent spa koji vam nudi bazen, saunu, parno kupatilo i hamam koji pruža savršeno utočište za opuštanje i podmlađivanje. Smješten u samom srcu marine Porto Montenegro, ovdje ćete naći veliki izbor restorana i barova, više od 40 luksuznih prodavnica kao i jahting klub, svjetske klase sa kompletnom opremom za jedrenje", navodi se u tekstu.

U članku se dodaje da postoje brojne mogućnosti za uzbudljive aktivnosti u Crnoj Gori, između ostalih, panoramska vožnja helikopterom.

“Nakon polijetanja sa tivatskog aeroroma, koji se nalazi na samo pet minuta od Porto Montenegra, imaćete priliku da uživate u prekrasnom pogledu na ostrvo Sveti Marko i Porto Montenegro iz vazduha. Let ćete nastaviti preko Gospe od Škrpjela, ostrvu koje je prema legendi, vještački napravljen tokom vjekova od strane pomoraca koji čuvaju drevnu zakletvu nakon otkrića ikone Bogorodice i djeteta na stijeni u moru 1452. godine. Prije sletanja na tivatski aerodrom uživaćete u panoramskom pogledu na Stari Grad Kotor“, dodaje se u članku.

Crna Gora, kako se navodi, ima niz fantastičnih nordijsko biciklističkih staza koje nude prekrasan pogled na sjajne pejzaže.

„Izaberite neku poludnevnu ili cjelodnevnu stazu kroz planine ili duž obale ili kombinujete dvije staze za višednevna biciklistička putovanja. Dostupna je ful oprema za biciklizam i šlemovi, a iskusni vodiči će vam pomoći u otkrivanju divlje ljepote Crne Gore. Ukoliko se osjećate hrabro pridružite se na splavarenje-avanturi. Savršen način da se opustite i uživate sa porodicom i prijateljima ili testirate sebe kroz brz adrenalin“, dodaje se u tekstu.

U tekstu se posjetiocima preporučuje i ribolov čija sezona traje od avgusta do novembra, kada su vode toplije i kada postoji šansa za veći ulov.

Autor opisuje Prijestonicu Cetinje kao mali grad sa ogromnim istorijskim nasleđem koji ko god dođe u Crnu Goru treba posjetiti.

„Šetajući centrom Cetinja, svaka kuća na glavnom trgu otkriva svoju jedinstvenu istoriju. Bivši glvani grad Crne Gore, osnovan u petnaestom vijeku, nalazi se u podnožju planine Lovćen, sakriven od pogleda, ali otvoren za sve, to je nulta tačka crnogorske kulture i duhovnosti“, navodi se u članku.

Pored toga, preporučuje se i posjeta Lipskoj pećini koja nudi posjetiocima jedinstven pogled u podzemni svijet.

Na kraju teksta, autor preporučuje Crnu Goru kao odličnu destinaciju za investiranje.

“Crna Gora je otvorena ekonomija koja koristi euro kao valutu, a isti tretman imaju i domaći i strani investitori. Pored turizma, Crna Gora ima ogromne potencijale u poljoprivredi, infrastrukturi i obnovljivim izvorima energije”, zaključuje se u tekstu.