Otvorena KIC-ova ”Literitorija”

Autor:

Drugi KIC-ov regionalni književni festival ”Literitorija” svečano je otvoren sinoć (utorak, 25.april) u DODEST sali.

0
A- A A+
Literitorija poster Foto: MONDO/KIC Budo Tomović

  Otvaranju Festivala prisustvovali su brojni poštovaoci i ljubitelji pisane riječi, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života. 

Na početku večeri urednica informativno - edukativnog programa KIC-a Valentina Knežević kazala je da ovim književnim festivalom KIC otvara još jedan prostor za bolje međusobno upoznavanje i recepciju književnosti, koja se danas stvara u zemljama nekadašnje Jugoslavije i naravno, za predstavljanje njenih autora.  O prvoj knjizi i svojim iskustvima, sa književnm kritičarem Vladimirom Arsenićem razgovarali su Marija Pavlović, Stefan Bošković i Uroš Bojanović. Publici su se predstavili i čitanjem svojih tekstova.

Večeras će u sali DODEST, od 20 sati na temu Prva knjiga, književni kritičar Vladimir Arsenić razgovarati sa piscima: Slađanom Kavarić, Natalijom Miletić i Nemanjom Jovanovićem, a sat vremena kasnije biće organizovan program Do prve knjige u okviru kojeg će Anica Vujnović razgovarati sa gostima festivala koji vode radionice kreativnog pisanja: Vladimirom Arsenićem, Natalijom Miletić i Vaskom Raičevićem.  

Treće veče KIC-ovog regionalnog književnog festivala ”Literitorija” biće organizovano u četvrtak, 27.aprila, u sali DODEST, od 20 sati, a biće posvećeno književnim časopisima regiona, prvo kao razgovor na temu: “Mainstream i novi talas”, dok će u drugom dijelu programa (od 21h) urednici časopisa, koji su i pjesnici, čitati svoju poeziju.

Učesnici: Tibor Hrs Pandur i Muanis Sinanović (revija IDIOT), Milorad Popović (ARS), Alen Bešić (POLJA), Dejan Aleksić (POVELJA) i Đorđe Šćepović (SCRIPT).

Sve vijesti