Dautu Haradinaju se ne piše dobro

Autor:

Kosovska nevladina organizacija Centar za mir i toleranciju najavila je da će u ponedeljak Opštinskom sudu u Mitrovici podneti krivičnu prijavu protiv Dauta Haradinaja, zbog širenja nacionalne mržnje.

0
A- A A+

Daut, brat lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija potražuje zbog ratnih zločin nad srpskim civilima i trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u Francuskoj, gde čeka odluku suda o izručenju Beogradu, izjavio je da ukoliko se to dogodi na Kosovu više neće biti nijednog Srbina.

"Očekujemo da će tužilac da postupa u skladu sa prijavom i otvori istragu protiv Dauta Haradinaja", rekao je BIRN-u Nenad Maksimović, direktor te nevladine organizacije.

Iz Centra za mir i toleranciju kažu da će podneti krivičnu prijavu protiv Dauta Haradinaja jer je on prekršio krivični zakon podsticanjem mržnje prema Srbima na Kosovu.

"Ta (izjava) ne samo da izaziva anksioznost i strah u celoj srpskoj zajednici, već je to krivično delo, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, netrpeljivosti ili nelagodnost", navode u tom centru.

Tagovi:
Sve vijesti