Tramp: Želim snažnu Evropu

Autor:

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da želi snažnu Evropu, dodajući da je to važno kako za njega kao predsjednika, tako i za SAD.

0
A- A A+

"Da. Snažna Evropa je veoma, veoma važna za mene kao američkog predsjednika, kao i za SAD. Želimo da je vidimo jaku, da pomognemo da bude jaka jer to je u svačijem interesu", poručio je Tramp".

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem u Vašingtonu.

Agencije podsjećaju da je Tramp podržao Bregzit, kao i da je predviđao da će i druge zemlje, posle Britanije, napustiti EU.

Mađarska: Evropa da slijedi Trampa!

Tramp je govorio i o Libiji, navodeći da ne vidi razlog za angažovanje SAD u toj zemlji, osim borbe protiv ekstremista Islamske države.

"Ne vidim tu ulogu SAD. Mislim da trenutno SAD imaju dovoljno uloga. Svuda imamo neku ulogu. Vidim ulogu u borbi protiv Islamske države", kazao je Tramp.

"RADUJEM SE PAPI"

Tramp je rekao da se veoma raduje susretu sa papom Franjom tokom predstojeće posjete Italiji.

"Veoma se radujem sastanku sa papom", rekao je Tramp na konferenciji s Đentilonijem posle razgovora o pripremi samita lidera G7 koji se održava 26. i 27. maja na Siciliji.

Uobičajena je praksa da lideri obavijeste Svetu stolicu nekoliko mjeseci unapred o zahtjevu za papsku audijenciju, navodi AFP.

Ipak, zvaničnici Vatikana i Bijele kuće rekli su da nastoje da organizuju sastanak.

Tagovi:
Sve vijesti