Lažna dojava stigla iz Srbije

Autor:

Policijski službenici su izvršili ATP pregled šoping mola Delta siti u Podgorici i okoline objekta kojim nije pronađena eksplozivna naprava, saopšteno je iz Uprave policije.

0
A- A A+

  Oni su pojasnili da je dežurna služba podgoričkog Centra bezbjednosti oko 18 sati obaviještena da postoji dojava da je u šoping molu Delta siti u Podgorici postavljena eksplozivna naprava.

“Policija je po pozivu odmah reagovala. Šoping mol Delta siti je evakuisan. Lice mjesta je obezbijeđeno. Tim za protivdiverzionu zaštitu je izvršio ATP pregled objekta i okoline. Pregledom je utvrđeno da nema eksplozivne naprave”, kaže se u saopštenju.

Službenici Uprave policije su, kako navode, veoma brzo nakon poziva utvrdili da je ta lažna dojava upućena iz Srbije, sa SIM kartice kupljene u toj državi.


Iz policije su rekli da je NCB Interpol Podgorica odmah kontaktirao NCB Interpol Beograd.

“Kao i u prethodnim slučajevima, sumnjamo da je poziv upućen sa neregistrovanog pripejd broja, tzv. specijala, koji je iskorišćen samo jednom i to u svrhu činjenja ovog krivičng djela”, navode iz policije.

Podjsetili su da je krivično djelo lažno prijavljivanje u ovom slučaju, kao i u prethodnim lažnim dojavama, počinjeno ne samo na teritoriji Crne Gore već i druge države, u ovom slučaju Srbije.

“Naime, shodno ZKP-u, mjestom izvršenja krivičnog djela se smatra i mjesto gdje je nastupila posljedica (u konkretnom slučaju, šoping mol Delta siti) i mjesto na kojem su preduzete nezakonite radnje koje su u opisu krivičnog djela (mjesto u Srbiji sa kojeg je upućen poziv)”, pojašnjavaju iz policije.

Oni su poručili da će policijski službenici intenzivirati komunikaciju sa kolegama iz Srbije radi identifikacije osobe koja je uputila poziv.

Sve vijesti