KSS o Jokiću: Denver rekao MOŽE!

Autor:

Košarkaški savez Srbije objavio saopštenje u vezi sa Nikolom Jokićem i njegovim nastupom za reprezentaciju Srbije. Evo i odgovora iz Denvera upućeno u srpsku Kuću košarke.

0
A- A A+

Košarkaški savez Srbije objavio je danas saopštenje u vezi sa "slučajem Nikola Jokić", u kojem je objasnio situaciju u vezi sa sjajnim srpskim košarkašem, koji je zablistao ove sezone u NBA ligi, a u vezi sa njegovim igranjem za nacionalni tim.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik KSS Predrag Danilović, citiran je i odgovor čelnika Denver Nagetsa, u kojem jasno stoji da taj NBA klub NE MOŽE i NEĆE da koči Nikolu Jokića u vezi sa njegovim obavezama prema reprezentaciji Srbije.

Saopštenje prenosimo u celini:

"Saopštenje Košarkaškog saveza Srbije povodom spekulacija vezanih za učešće košarkaša Nikole Jokića u reprezentativnoj akciji Evropsko prvenstvo 2017...

S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo, ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima, koji su pod ugovorom, zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nuggets-a, gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS: 'Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?'.

ODGOVOR:

"Based on FIBA/NBA agreement we cannot and will not stop Nikola from playing for Serbian National Team. Let me know if you have any further questions. I already had a conversation with Sasha Djordjevic regarding this matter. Thank you.

Arturas Karnisovas | Assistant GM and VP of Basketball Operations | Denver Nuggets
Pepsi Center, 1000 Chopper Circle, Denver, CO 80204 USA'".

U saopštenju KSS se dodaje:

"Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije".

Sve vijesti