Juventusov "zid" ili Milanov "katanac"?

Autor:

Poređenje dvije ubjedljivo najbolje odbrane modernog fudbala. Prva decenija dvadesetog vijeka prošla je u znaku Milanove čuvene odbrane ,a u drugoj za sada dominiraju defanzivci "stare dame", predvodjeni Bufonom, Kjelinijem i Bonućijem.

Juventus je zadivio svijet u dvomeču sa Barselonom.  U oba meča "stara dama" je bila opasniji i bolji rival. Maks Alegri je još jednom pokazao da je vrstan taktičar, Paolo Dibala da je jedan od najboljih svjetskih napadača, ali najviše od svega bode oči da je čuveni trio MSN ostao na "nuli" nakon 180 minuta duela sa savršenom odbranom Italijana. Bonući, Kjelini, Bufon i ostali su još jednom održali čas odbrane i učinili nemoguće, Barselona je izgledala jalovo na Kamp Nou i nije uspjela da ozbiljnije ugrozi rivala!

Nema nikakve sumnje da je odbrana Juventusa najbolja na svijetu. Teško da postoji ekipa u ovom trenutku sa kojom možemo uporediti Bufona, Kjelinija, Bonućija i društvo...ali ako se vratimo samo desetak godina unazad postoji idealna ekipa za poređenje sa "zidom" ispred Bufonovog gola.

Anćelotijev Milan!

Dida, Nesta, Maldini i družina su godinama bili strah i trepet za napadače širom  Italije i Evrope. U sezoni 2006-2007 "rosonerima" je često bio dovoljan jedan gol za pobjedu.  Da ne dužimo priču...

BUFON- DANI ALVEŠ- BONUĆI -KJELINI- SANDRO

DIDA- KAFU- NESTA - STAM - MALDINI

Fudbalski stručnjaci, izjasnite se....

Tagovi:
Sve vijesti