U petak svi kod Sahat kule!

Autor:

NVO „Bisera Podgorica“ i Žene Podgorice po drugi put će organizovati manifestaciju „Podgoričko proljeće“, u petak 21.aprila, sa početkom u 18 časova, na trgu kod Sahat kule.

U petak svi kod Sahat kule! Foto: Mondo/Aleksandra Blagojević

U okviru manifestacije, planiran je zabavno-muzički program, kada će nastupiti: Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Zdravko Đuranović, Šukrija Žuti Serhatlić,  Andrijana Božović, Igor Đurović, orkestar „Zvuci sa Ribnice“, Tanja Šeter, Edo Abdović, „Sevdah kvartet“, Dejan Škuletić, Djulija Pelingu, Hamza Haverić, Marijana Martinović, Esad Merulić, Nezo Haverić, Nina Strugar, Dragan Račić, Bucko Mijović, Aldin Avdijaj. Sa nama će biti i orkestar „Kapidžik“, kao i školski orkestar O.Š „Štampar Makarije“.

Osim u pjesmi sjajnih pjevača, posjetioci će imati priliku da uživaju i u igri članova ansambla Kulturno-umjetničkog društva „Mirko Srzentić“. U programu će učestvovati i dječak Dimitrije Radulović, koji će održati kratku zdravicu i djevojčice Hana Jovićević  i Lana Prnjat, koje će dijeliti cvijeće.

Podgoričko proljeće Foto: MONDO/Aleksandra Blagojević

Na bogatoj trpezi, koja će tog dana biti postavljena kod Sahat kule, moćićete da degustirate tradicionalne podgoričke specijalitete kao što su: pečena jagnjetina i teletina, mesni rolati, suvi marinirani krap,marinirana pastmka, pastrmka u kisjelo mlijeko, pržena pastrmka, dimljeni losos, marinirani amur, jegulja u oriz, priganice, pite, japraci, sarme, mantije u mlijeko, domaće kisjele salate, pileća salata sa povrćem, domaći crnogorski suhomesnati proizvodi, čevski sir, dimljeni sirevi, pečena domaća piletina, razne vrste peciva pekare „Inpek“ i još puno toga.

Takođe, posjetioci će moći da se zaslade raznim kolačima poput baklave, urmašica, kadaifa, tulumbi, sitnih kolača i mnogih drugih, kao i da uživaju u vinima podgoričke kompanije „Plantaže“ i „Nikšićkom pivu“.

Program će voditi Milorad Mićo Miranović i Miomir Maroš.

“Podgoričko proljeće” je prvi put održano prošle godine i to veoma uspješno o čemu svjedoče brojni posjetioci koji su ideju i organizaciju manifestacije ocijenili najboljim ocjenama i uputili brojne pozitivne komentare. Manifestacija je prethodno bila zakazana za srijedu, ali je odložena zbog vremenskih neprilika.

Ovako je bilo prošle godine:

Kad zamiriše i zapjeva "Podgoričko proljeće" FOTO

Sve vijesti