Počinju četiri sajma u Budvi

Autor:

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas počinju sajmovi hrane, turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo (METUBES), ekologije, kao i nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

0
A- A A+
nautika sajam naslovna Foto: mondo.me

  Iz Jadranskog sajma je saopšteno da Sajam hrane, manifestacija pod znakom globalne sajamske asocijacije UFI, već decenijama predstavlja međunarodnu poslovnu platformu, koja pruža domaćim i stranim kompanijama mogućnost da internacionalizuju poslovanje, ostvaruju prekograničnu saradnju po raznim osnovima, upoznaju širok krug profesionalaca iz oblasti prehrambene industrije, ali i direktno prezentuju proizvode i usluge potrošačima u konkurentskim uslovima.

Sajam će ove godine okupiti 84 izlagača iz sedam zemalja.

Na METUBES-u će se, kako je najavljeno, predstaviti 56 izlagača iz sedam država.

„Kao i prethodnih godina, brojni turistički aranžmani biće ponuđeni na štandovima turističkih agencija. Raznovrsne segmente manifestacije upotpunjuju proizvođači, prodavci i distributeri opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, kao i ponuda pratećih djelatnosti u funkciji turizma“, navodi se u saopštenju.

Na Sajmu ekologije će se, pored izlagača za koje je ekologija uslov svih uslova u proizvodnji kojom se bave, predstaviti i nekoliko kompanija koje nude sisteme za tretman otpada i postrojenja za korišćenje biomase sa ciljem povećanja energetske efikasnosti i boljeg iskorišćenja resursa.

„Prvi put će biti prisutna i finansijskia institucija koja će promovisati kreditne linije za energetsku efikasnost i unaprijeđenje uslova života građenja“, kazali su iz Jadranskog sajma.

Na Sajmu nautike biće predstavljena plovila različitih namjena, zanatske i serijske proizvodnje sa inovativnim tehnologijama, prilagodljiva različitim nivoima opreme, koja će odnosom cijene i kvaliteta biti pristupačna širem krugu kupaca.

Prodajne programe na Sajmu predstaviće 14 izlagača.

Iz Jadranskog sajma su najavili da će tradicionalna priznanja Expo trophy biti dodijeljena najuspješnijim izlagačima. Sajmovi će biti otvoreni do nedjelje.

Otvoren Sajam automobila u Podgorici (FOTO)

Tagovi:
Sve vijesti