Protest u Beogradu: "Bliski susret" sa Šešeljem

Autor:

Građani nezadovoljni stanjem u državi okupili su se i danas u Beogradu, a umalo je došlo do incidenta kada se ispred Skupštine Srbije pojavio u svom vozilu lider SRS Vojislav Šešelj.

0
A- A A+Trg Nikole Pašića blokiran je od 18.30, a na protestu je na početku bilo samo nekoliko desetina ljudi.

Protest "Protiv diktature", 17. dan zaredom odvija se po veoma hladnom vremenu, kiši i gradu, koji je u jednom trenutku počeo da pada.

Učesnici protesta dobacivali su poslanicima koji su izlazili iz Skupštine, pa su pokušali i da blokiraju izlaz sa parkinga.

 Demonstranti su pokušali i da stanu pred automobil Vojislava Šešelja, ali nije došlo do većeg incidenta.

Šešeljev saradnik je, naime, izašao iz kola i "napravio" put te se lider radikala u automobilu odvezao sa skupštinskog parkinga, prenosi Tanjug.

Ostali nisu ni pokušavali da "krenu" kolima na učesnike protesta već su okretali vozila i išli put Kosovske ulice.

Inače, grupa građana koja se okupila nosi nekoliko transparenata, tu su i pištaljke i trube, a blokirali su i saobraćaj, te će krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Ranije danas održan je i protest u Novom Sadu:

Demonstranti na protestu uz radnike Pošte

Protesti u Beogradu i drugim gradovima počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora u Srbiji.

Građani traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem koji je dobio najviše glasova na predsedničkim izborima, traže fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Sve vijesti