Jeremić: Ja sam najopasniji protivnik za Vučića

Autor:

Kandidat za predsednika Srbije, Vuk Jeremić, ocenio je danas da je on "najopasniji protivnik" i "glavna meta oštrice režima Aleksandra Vučića". "Glasajte za drugi krug", poručio je večeras Beograđanima

0
A- A A+

Kandidat za predsednika Srbija, Vuk Jeremić, danas je u kampanji gostovao na RT Vojvodine i uveče imao skup u Beogradu.

Gostujući u toku dana na Radio-televiziji Vojvodine, Jeremić je povodom tužbe koju je podneo protiv dnevnog lista "Informer" ocenio da je "čudno" da medijski navodi o zloupotrebama dok je vodio Ministarstvo spoljnih poslova "isplivavaju na površinu tek danas".

Nikako u NATO

Jeremić je naveo i da kao predsednik Srbije nikada ne bi podržao uvođenje sankcija Rusiji, ali i da bi se zalagao da vojna neutralnost bude kategorija Ustava Srbije. "Aktuelna vlast nas puzajući približava NATO-u. Kao predsednik, neću dozvoliti da Srbija postane članica NATO-a, jer smatram da bi bili manje bezbedna zemlja. Ako se postavi pitanje promene Ustava Srbije, založiću se da se u taj akt unese i vojna neutralnost", kazao je Jeremić.

"Odlučio sam da tužim 'Informer' kao zvanično glasilo režima, kao simbol i lice režima. Bio sam predmet istrage poreskih organa duže od godinu dana a državna revizorska kuća je pročešljala svaki papir o periodu kada sam bio ministar. Ministar nisam duže od šest godina, zar nije čudno da to tek danas isplivava", upitao je Jeremić.

Bivši ministar spoljnih poslova je naveo i da je sve svoje prihode prijavljivao u Srbiji, "a ne u Bugarskoj ili na egzotičnim ostrvima".

"Da je bilo elemenata za krivičnu prijavu, ona bi bilo odavno podneta. Takvi navodi se nisu pojavljivali ni tokom kampanje za izbor generalnog sekretara UN. Mene niko ne može da uceni, zato sam najopasniji protivnik režima", ocenio je kandidat grupe građana "Moramo bolje".

Upitan iz kojih sredstava finansira svoju kampanju, Jeremić je kazao da je "isključivo" reč o domaćim izvorima i donacijama građana Srbije.

Jeremić je osporio reprezentativnost istraživanja stavova javnog mnenja po kojima će aktuelni premijer Aleksandar Vučić pobediti već u prvom krugu izbora, navodeći da "ozbiljna istraživanja pokazuju da je drugi krug potpuno izvestan ako ne bude ozbiljnih neregularnosti, pogotovo kada je Preletačević prikupio potpise".

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Jeremić je kazao da Ustav Srbije i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN treba da predstavljaju okvir za rešenje tog pitanja.

Komentarišući slučaj rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala, Jeremić je ocenio da je reč o "simbolu ogoljenog banditizma zbog kojeg će neki morati da odgovaraju".

"Savamala je uz Briselski sporazum, jedan od dva najveća primera štetočinstva režima Aleksandra Vučića. Briselski sporazum je katastrofalno ispregovaran, takvih koncesija ne bi smelo biti u budućnosti", ocenio je Jeremić.

GLASAJTE ZA DRUGI KRUG

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić govrio je u kampanji večeras i u Beogradu.

Jeremić je na skupu u Dorćol Placu, koji su za njega organizovali mladi aktivisti njegovog izbornog tima, pozvao okupljene da 2. aprila glasaju za "drugi krug".

"Izađite i glasajte 2. aprila za drugi krug jer moramo da im vidimo leđa. Učiniću sve da ispunim vaša očekivanja i 2. aprila i na Uskrs i kada ih pobedimo. Biće puno posla. Idemo zajedno. Idemo u drugi krug", rekao Jeremić pred više od 600 mladih, a preneo njegov izborni tim.

On je dodao da su predstojeći predsednički izbori borba za zajedničku budućnost.

Tagovi:
Sve vijesti