Barani uniformisani: Spremili mega Mornar Popaja!

Autor:

Pred poslednju predstavu ABA sezone u Baru, pod Rumijom vlada košarkaška groznica. Navijači spremaju spektakl za meč sa Igokeom, u taboru Mornara bez euforije...

Barani uniformisani: Spremili mega Mornar Popaja! Foto: MONDO/Mladen Stojović

Navika Barana da karte za mečeve Mornara kupuju na dan utakmice promijenjena je uoči poslednjeg nastupa barskog ABA ligaša u regionalnom šampionatu ove sezone. Malo zbog toga što prvih 500 kupaca ulaznica dobijaju i navijačku majicu, malo zbog euforije koja vlada u Baru pred meč sa Igokeom u kojem Mornar treba da ovjeri opstanak u regionalnoj ligi i košarkaške groznice koja nakon tri decenije ponovo trese grad pod Rumijom.

 Atmosfera pred dvoranoom dan uoči utakmice sa šampionom BiH, garantuje da će sjutra od 17 sati u Topolici biti viđen istinski spektakl. Uniformisanje navijača, i “ultrasa” i onih koji malo manje pjevaju tokom meča, neće biti jedini adut za stvaranje nezaboravne atmosfere u dvorani uz uobičajenu dekoraciju navijača Mornara “Barana”.

Mondo saznaje da se za završnu predstavu ABA sezone u Topolici sprema i zastava sa slikom zaštitnog znaka organizovanih navijača kluba Mornara Popaja dimenzija 10 sa 10 metara!

Mornar Cedevita 2 Foto: MONDO/Anto Baković

Strateg Mornara Đorđije Pavićević uoči meča nije bio u euforiji, svjestan da utakmica ne može da se "igra" samo na tribinama.

Tačno je da smo u dobroj poziciji i mislim da smo, po svemu, zaslužili status ABA ligaša. Ali, u meč sa Igokeom moramo da uđemo sa dozom respekta i opreza, riješeni da dobijemo utakmicu. Jednostavno, moramo da stavimo pečat na ovu sezonu trjumfom pred svojim sjajnim navijačima”, prokomentarisao je Pavićević.

Euforija je zabranjena i u taboru Mornara.

Igokea je i u prošlom kolu, pobjedom u Skoplju protiv MZT-a, pokazala da je kvalitetna ekipa. Ima želju da osvoji peto mjesto, ali naš motiv je veći i vjerujem da ćemo sa predanim navijačima definitivno proslaviti opstanak u ABA ligi”, kaže centar Mornara Radoje Vujošević.

Utakmica sa Igokeom počinje u 17 sati.

Pogledajte atmosferu pred dvoranom dan uoči meča:

Pogledajte u kakvim će uniformama Barani dočekati Igokeu! FOTO

Sve vijesti