Đukanović još jedan mandat na čelu KCCG

Autor:

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore, Milo Đukanović, obavljaće tu funkciju i narednih pet godina, odlučeno je na izbornoj Skupštini te asocijacije u Podgorici.

0
A- A A+

  Đukanović je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku Skupštine.
On je na čelu saveza od 24. februara 2011. godine, kada je na toj funkciji naslijedio Igora Lukšića.

Đukanović se zahvalio delegatima na podršci i istakao da će kontinuitet dobrih rezultata reprezentativnih selekcija i nastojanje da svi nacionalni timovi zadrže status člana A divizije biti u fokusu Saveza u narednom periodu.

"Prioriteti će biti snaženje baze i stvaranje uslove za bavljenje košarkom za što veći broj djece, kao i dalje jačanje stručnog rada u svim centrima. Od izuzetnog značaja biće i rad sa mlađim selekcijama, uz želju da se ožive košarkaški centri u kojima postoji ženska košarka", kazao je Đukanović.

Skupština je izabrala i Predsjedništva, u kojem su pored Đukanovića, kao i u prethodnom sazivu, Veselin Barović, Želimir Cerović, Danilo Mitrović, Nebojša Milošević, Zoran Vujičić i Dragan Tomić. Novi članovi tog tijela su Dragan Bokan, Rafet Husović, Zoran Piperović, Petar Smolović, Đorđije Goranović i Željka Ratković. Za članove Nadzornog odbora imenovani su Vladimir Kavarić kao predsjednik, a Andro Drecun i Marko Vukašević kao članovi.

Na sjednici Skupštine je usvojen izvještaj Nadzornog odbora za 2015. godinu, izmjene i dopune Statuta, Registracionog i Disciplinskog pravilnika. Po završetku sjednice Skupštine, održana je i konstitutivna sjednica novog saziva Predsjedništva, na kojoj je za predsjednika Izvršnog odbora imenovan Veselin Barović koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Predsjedništvo je podržalo predlog Barovića da članovi IO KSCG budu još Sreten Đikanović, Igor Popović i Slobodan Popović. Dogovoreno je da naknadno bude predložen peti član tog tijela. Presjedništvo je za predsjednika Disciplinske komisije imenovalo Zorana Piperovića, dok su članovi Svetislav Bakić i Zoran Vujičić.

Skupštini u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru prisustvovalo je 72, od ukupno 98 delegata.

Sve vijesti