Telefoni za vas: Oduševljavaju izgledom i opcijama

Dva ekrana, safirno staklo, asistent koji vještačku inteligenciju koristi na novi način, najbolja kamera, zvuk i nove zabavne opcije - U Ultra i U Play.

Telefoni za vas: Oduševljavaju izgledom i opcijama Foto: MONDO portal

Potpuno nova serija smartfon uređaja kreirana da se njeni telefoni prilagode korisnicima kao nijedni prije njih - slušaju, uče, rade umjesto njih i zabavni su, a istovremeno prelijepi.

HTC je predstavio novu seriju telefona "For U" tj. "Za Vas", čija je oznaka #BrilliantU. Kao i uvijek, kod HTC kompanije filozofija dizajna je jedna od najjačih, pa HTC U serija izgleda besprekorno i dizajn telefon još jednom zaista izdiže na novi nivo.

Pogledajte slike s HTC Ultra premijere:

HTC U Ultra i HTC U Play su premijum i telefon namijenjen ostatku "razigranog" tržišta, čije su funkcije nevjerovatne. Najbolja kamera, najbolji zvuk, vještačka inteligencija, besprekoran dizajn i opcije o kojima dosad nismo ni razmišljali. Recimo, četiri mikrofona niske potrošnje energije, koji su uvijek uključeni i zaduženi za glasovne komande, čišćenje zvuka tokom razgovora, unapređenje audio snimaka i zvuka tokom video snimanja. Takođe, zvučnici su zaduženi za otključavanje telefona, novom tehnologijom prepoznavanja glasa!

Dizajn je nešto što HTC oduvijek izdvaja od svih igrača na smartfon tržištu. Ovog puta je "unibody" kućište potpuno simetrično, tanko, a sadrži safirno staklo koje izgleda fantastično. HTC U serija dostupna je u četiri boje: plava, crna, bijela i roze. Boja je "prolivena" ispod nekoliko slojeva stakla,tako da će ostati netaknuta i nakon dugo vremena upotrebe, a safirno staklo, otporno na ogrebotine i lom uvijek će reflektovati boju i dati joj intenzitet.

Predstavljen je i Sense Companion, nova vrsta unaprijeđene vještačke inteligencije, koja uči u realnom vremenu i omogućava vlasnicima HTC U Ultra i HTC U Play telefona da budu uvijek u toku sa najnovijim dešavanjima koja znače upravo njima. Sense Companion ne zadržava se samo na učenju ponašanja koje se tiče posla, nego i zabave, putovanja i drugih navika korisnika.

Upoznajte HTC U Ultra:

Izvor: HTC.

HTC U Ultra ima ekran dijagonale 5.7 inča, što je oko 14.5 centimetara, QHD rezolucije i još jedan iznad tog, u kojem će "stanovati" HTC Sense Companion tj. vještačka inteligencija na HTC način. LCD 5 ekran je izrađen u Dual Display tehnologiji i ima i Gorilla Glass 5 zaštitu. Pod staklenim ili metalnim leđima biće Snapdragon 821 čipset, zajedno sa 4 GB RAM i 64 ili 128 GB memorije, koja je proširiva microSD karticama. S prednje strane je selfi kamera od 16 megapiksela, f/2.0, koja može da snimi 4K video i selfi nove kategorije - panoramski selfi. Obje kamere su potpisane UltraPixel tehnologijom, koja je HTC-u 10 prethodne sezone omogućila da bude najbolji kamera-telefon po odluci stručnih ljudi. Zadnja kamera ima 12 megapiksela, fazni fokus i f/1.8 oznaku, iza koje se krije piksel veličine 1.55 mikrona. Ima i OIS opciju, Dual Led blic, 720p snimanje sa 120 fps i podržava RAW format.

Novi vodeći HTC telefon dolazi sa baterijom kapaciteta 3.000 mAh, koja je nedostupna korisniku i ima Quick Charge 3.0  opciju, s donje strane je USB Type-C ulaz, ali klasični audio 3.5 mm ulaz nedostaje. HTC je siguran da je izbacivanje klasičnog audio konektora dobar potez, jer će putem Hi-Res 3D zvuka, BoomSound i drugih opcija, kakve su personalizovani ekvilajzeri uspjeti da se prilagode svakom uvetu - da svi čuju ono što žele i da uživaju u zvuku podešenom baš za njih. HTC to planira da uradi i putem posebnih slušalica, koje će bit vanserijskog kvaliteta.

Težina telefona je 170 grama, a dimenzije 162 x 79 x 7.99 centimetara.  Najavljena cijena za američko tržište je 750 dolara, a isporuka kreće u martu.

Sad pogledajte priču o HTC U Play:

Izvor: HTC.

Uskoro ćemo objaviti sve detalje.


Tagovi:
Sve vijesti