MONDO FITNES: Hindu čučanj topi salo (FOTO)

Autor:

Nastavljamo sa FITNES učionicom instruktora SOKO Gym-a Obrada Radovića! Na redu je „hindu čučanj“

Hindu čučanj nije samo vježba koja ce da topi masne naslage 24 sata nakon vježbanja dok vi budete vodili računa o ishrani, to je vježba koja će da vam pomogne da se bolje razgibate te i da se pravilnije krećete.

 Čučanj kao osnovni pokret sam po sebi će da vam pomogne da budete u boljoj formi, ali naš hindu čučanj ima male prednosti.

Preporučujem ovu vježbu preporučujem ljudima koji nemaju povrijeđena koljena a najbolje bi bilo da ovu vježbu radite bez obuće. Ona se uvijek radi bez kilaže sto znači da je riječ o “bodyweight” vježbi, odnosno vježbi sa sopstvenom težinom vašeg tijela. 

A evo kako to izgleda po koracima:

1. Početak je na vrhovima prstiju dok su ruke visoko iznad vaše glave.

2. Čučnite na vrhovima prstiju i rukama dodirnite pod. Rukama pokušajte napraviti što veći obim pokreta iza sebe dok su one prave u laktovima. Naravno da koljena mogu da budu preko vrhova prstiju jer zdravim koljenima to ne predstavlja problem čak i dok su stopala na prstima.

Ako vam bude teško da držite ravnotežu nemojte da brinete - vježbanjem ćete riješiti taj probllem. Udahnite na putu ka podu.

3. Ustanite dok rukama ispred sebe pravite što veći krug. Ruke su prave u laktovima, a vi ste i dalje na prstima. Izdahnite prilikom ustajanja.

Pogledajte snimak:

Izvor: MONDO

Sve vijesti