Novi lomovi u SNP-u, „raščišćavanje“ u nedjelju

Autor:

Zbog problema sa formiranjem vlasti u Kotoru,I nesuglasica vezanih oko izlaska na lokalne izbore u Nikšiću predsjednik SNP-a zakazao je za nedjelju sjednicu Glavnog odbora.

0
A- A A+
Damjanović Milić Foto: MONDO/ Skupština Crne Gore

  Ovoj odluci prethodile su prozivke partijskih kolega uslovljavanja u formiranju opozicione vlasti u Kotoru.

Na dnevnom redu GO, koji se održava u centrali SNP-a u Podgorici, je  analiza  aktivnosti i rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora u Andrijevici, Kotoru, Gusinju i Budvi. Takođe, i otvaranje unutarpartijskog postupka za predlaganje kandidata za odbornike za izbore u Nikšiću 12. marta 2017, pišu Vijesti pozivajući se na više neimenovanih izvora.

SNP-u je na izborima 16. oktobra pripalo tri poslanička mandata ali ova stranka još nije formirala poslanički klub, jer se tome protivi poslanik Aleksandar Damjanović.

Upravo je on nedavno kritikovao Milića jer ne saziva GO. Damjanović je tada, podsjećaju Vijesti, opomenuo Milića da se “partija ne može i ne smije tretirati kao privatno preduzeće, niti je za partiju dobro da se u uskom funkcionerskom krugu, bez širokih konsultacija sa članstvom donose krupne odluke”.

Damjanoviću se u kritikama partijskog vrha pridružio gradonačelnik Berana
Dragoslav Šćekić koji je zamjerio što pregovore sa opozicijom u Kotoru svojevoljno koordiniraju pojedinci, aludirajući na Snežanu Jonicu koja je podnosila ostavku na partijske funkcije protiveći se zbog izlaska SNP-a u koaliciji na parlamentarne izbore.

Vijesti navode da Jonicinu ostavku Milić nikada nije stavio na dnevni red GO SNP-a. Podgorički dnevnik navodi da je ona, prema tvrdnjama više izvora lista, već viđeni novi šef partije.

Tagovi:
Sve vijesti