• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

17 koraka do bolje forme u 2017.

Izvor mondo.rs

Evo kako da budete zdravi i u formi ove godine. Donosimo vam "plan" od 17 jednostavnih koraka, tako da postignete svoj cilj bez mnogo muke.

  Ovo je vaša godina. Godina u kojoj ćete ići u teretanu svakog drugog dana, bez izuzetka, godina u kojoj ćete jesti samo zdravu hranu, godina u kojoj će vam stomak biti kao u kamenu isklesan, tako da će svi da "zinu" kad vas vide u kupaćem kostimu... A sad da se vratimo u realnost. Ovo sve što smo nabrojali je teško izvodljivo i stoga malo vjerovatno. Ali, evo 17 malih promjena koje možete da unesete u svoj život, tako da godina pred nama bude i vaša najbolja godina do sada.

1. Svaki dan započnite velikom čašom vode, tako da 'razbudite' metabolizam čim se i vi probudite. (Ne, ne šoljom kafe, rekli smo - čašom vode.)

2. Poklonite sebi desetak minuta istezanja svakog jutra. To je divan način da započnete dan dobre volje "naoružani" energijom, a "bonus" je i što ćete ubrzo shvatiti da vas više ujutru ne boli ni vrat ni lumbalni dio kičme. Samo budite uporni.

3. Iditena posao biciklom ili pješice bar jednom nedeljno. Ako je to neizvodljivo, onda bar jednom nedeljno pređite bar trećinu puta pješice. I neka to bude pravilo kojeg ćete se pridržavati bez obzira na sve.

4. Zamijenite jedno "piće sa društvom" u toku nedelje jednom "šetnjom sa društvom", jednim "klizanjem sa društvom", jednim... dopišite sami.

5. Gledajte televiziju koliko god vam se gleda. Ali radite čučnjeve ili trbušnjake dok traju reklame. Ili, još bolje, izdržaj. Svaki put.

6. Kad idete u nabavku, koristite korpu umjesto kolica. Tako ćete malo ojačati ruke usput, pa ćete se na ljeto obradovati kad vidite da vam nadlaktice izgledaju kao prije par godina. I odjednom kupovina haljina i bluza bez rukava više neće biti noćna mora.

7. Trening, ili bilo koju fizičku aktivnost, završite tako što ćete poslednjih desetak minuta dati sve od sebe. Potrudite se najviše što možete. I još malo preko toga.

8. Ako vas mrzi da kuvate, poručite hranu ali nemojte da čekate da vam je dostave. Umjesto toga, prošetajte se i pokupite to što ste poručili. Ili idite biciklom.

9. Uvijek se šetate istom rutom? Istim tempom? Promijenite kraj grada. Hodajte brže. Upoznajte grad u kojem živite. I svaki put istražite još malo dalje. I još malo dalje...

10. Stavite lift "van zakona". Zaboravite da postoji. I da je ikada postojao. (Osim ako nosite kofer od 50 kila. U tom slučaju možete da napravite izuzetak.)

11. Umjesto da uživate gledajući decu kako igraju šuge, dok povremeno skrolujete po telefonu sjedeći na klupici u parkiću, pridružite im se.

12. Idite u šetnju poslije večere umjesto da gledate reprizu reprize domaće serije. Ili koje god serije.

13. Isprobajte neki novi tip vježbi jednom mjesečno. Možda shvatite da vam se više dopada da radite s tegovima umjesto da idete na pilates iz nedelje u nedelju? Ili da je plivanje ono što vam u stvari najviše prija, samo toga niste bili svjesni?

14. Pokušajte da odete na skijanje bar na vikend, ove zime. (Čak i ako pojma nemate, potrošićete 300 kalorija svakog sata koji provedete na skijanju.)

15. Otkrijte sport koji volite. Klizanje? Ping-pong? Vožnja bicikla? Možda shvatite da postoje i zabavniji načini da potrošite "višak" od trčanja na traci.

16. Uradite nešto čega se strašno plašite bar jednom ove godine. Oduvijek ste željeli da odete na rafting? Da probate slobodno penjajnje? Da skočite bandžijem? Ovo je vaša godina!

17. Nagradite se. Poslije čitave nedelje zdravih izbora, častite se masažom. Ako ne možete da priuštite sebi profesionalnu masažu, neka vam neko koga volite pokloni tih 45 minuta uživanja. Čak i ako nije naročito vješt u tome, uživaćete. Zaslužili ste.

MONDO FITNES

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA