Rijeka Tara krasi milione Windows računara (FOTO)

Autor:

Pogledajte kako Microsoft promoviše prirodnu ljepotu Crne Gore.

Rijeka Tara krasi milione Windows računara (FOTO) Foto: MONDO portal Bing Windows Spotlight slika iz Crne Gore.

Ako koristite noviji Windows operativni sistem imate mogućnost da na "Sign In" ekranu vidite odabrane najljepše slike prirode širom svijeta. Danas je red došao na rijeku Taru i kako Microsoft kaže "Planine s kojih se spušta rijeka u Crnoj Gori". Klikom na dodatne informacije slike otvara se Bing pretraživač  koji prikazuje rezultate o Tari i njenim ljepotama, a autor fotografije nije poznat.

Iako nama krajolik na slici liči na planinu Durmitor i rijeku Bukovicu blizu Žabljaka, neka bude da je Tara, a svakako je jako lijepo vidjeti da Microsoft prikazuje ljepote i iz naših krajeva.

Bing Spotlight slika može da uljepša i vaš ekran ("Sign In" ekran). Sve što treba da uradite jeste da u "Settings" meniju (Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 i Windows 10 Anniversary Update), potražite "Personalisation" podmeni i u okviru njega "Lock Screen", gde ćete moći da odaberete da se na njemu prikaže "Bing Windows Spotlight" slika.

Svaki dan obradovaće vas nova slika o kojoj ćete putem lajka ili komentara moći da se izrazite i na taj način pomognete Microsoftu da vam prikaže više slika koje bi vam se mogle dopasti.


Sve vijesti