Provjerite da li vaš Android podržava novu opciju

Autor:

Dok čekate da vam Marshmallow 6 Android stigne na telefon provjerite da li će s nadogradnjom stići i jedna od Marshmallow najboljih opcija.

Provjerite da li vaš Android podržava novu opciju Foto: Mondo Doze app for Android

Dozeopcija štedi bateriju kad je telefon u stanju mirovanja tako što pojedinim aplikacijama onemogućava pristup procesoru i mreži. Sa Android N verzijom, Google unapređuje Doze dodavanjem novih opcija koje će štedeti bateriju čak i kada je telefon u džepu.

Iz kompanije kažu da ubrzo nakon što se ekran telefona isključi, Doze onemogućava pristup mreži, odloži određene aktivnosti i odloži sinhronizaciju. Kada korisnikprobudiuređaj ili ga prikači na punjač, Doze će se automatski isključiti.

Dakle, osnovna odlika Doze opcije jeste racionalnija potrošnja baterije i odmah i duže korišćenje telefona tj. njegova autonomija.

Nažalost, Doze opcija zavisi ne samo od Android verzije, nego i hardvera. Da li će vaš telefon sa novim softverom imati i Doze, reći će vam OVA aplikacija, koju je razvio jedan od XDA forumaša kako bi se provjerilo baš to.

Instalirajte aplikaciju, pustite je u rad i na kraju ćete dobiti objašnjenje da li vaš telefon podržava ili ne Doze opciju.

Ako je odgovor negativan uvijek možete pokušati s OVOM aplikacijom koja imitira Doze opciju na Androidima 4.1 i novijim.


Sve vijesti