Nikola Janović: I sinu bih rekao da igra u Jugu

Autor:

Nikola Janović odlazi iz dubrovačkog Juga i vraća se u Jadran iz Herceg Novog. Na rastanku poručio: "Niko nema navijače kao Jug". U Jug se vratio Maro Joković.

0
A- A A+
Nikola Janović Foto: MN PressCrnogorski vaterpolista Nikola Janović posle četiri godine napušta dubrovački Jug, jedan od najboljih hrvatskih klubova svih vremena, i vraća se u još jednu vaterpolo instituciju - Jadran iz Herceg Novog. 

Na rastanku od Dubrovnika i Juga, dao je intervju za klupski sajt u kojem je izjavio da "Dubrovnik doživljava za svoj drugi dom", kao i da bi i svog sina, koji je zaplovio vaterpolo vodama, posavetovao da jednog dana igra u ovom klubu.

"U Jugu sam proveo izuzetne četiri godine i mogu reći da sam presrećan i zahvalan svima u klubu i svima u Dubrovniku što su me tako primili. Dubrovnik je divan grad, Dubrovčani su divni ljudi i jasno ću reći da Dubrovnik smatram svojom drugom kućom. Zahvalio bih se svima, prvenstveno navijačima. Niko u svetu vaterpola nema navijače kao Jug. Bila mi je čast i privilegija da igram sa takvim saigračima i trenerima", rekao je Janović uz zahvalnost i upravi, uz opasku: "Igrao sam u mnogim evropskim klubovima, ali nakon igranja u Dubrovniku znam zašto je Jug toliko dugo u vrhu evropskog i svetskog vaterpola".

Jedino za čime žali u proteklih nekoliko godina dok je nosio kapicu Juga jeste finale Lige šampiona u Beogradu, kada je BVK Crvena zvezda pobedila dubrovački klub.

"Bili smo kvalitetniji, a izgubili smo. Svi ostali porazi se mogu opravdati objektivnim okolnostima i snagom protivnika. Čak i ovo poslednje finale hrvatskog prvenstva, a svim srcem smo želeli taj trofej".

Na pitanje šta će reći drugima kada ga budu pitali da li je Jug njegov klub, Janović je odgovorio:

"Posle ovakve četiri godine ja se osećam 'jugašem', bez obzira na to što sam Kotoranin i Crnogorac. Uvek ću se rado vraćati u Gruž".

Njegov stariji sin Mlađan (nosi isto ime kao i brat Nikole Janovića) krenuo je očevim stopama. Upitan šta bi ga savetovao ako jednog dana bude dobio ponudu Juga, Janović je odgovorio:

"Ako svojim radom i ponašanjem jednog dana bude zaslužio poziv od Juga, sigurno ću ga savetovati da dođe. Prema mom ličnom iskustvu - neće pogrešiti".

Iz Juga i vest da je hrvatski reprezentativac Maro Joković odlučio da se vrati u dubrovački klub posle dve godine provedene u Pro Reku.

Tagovi:
Sve vijesti